Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Hoogeveen wil via EK ticket Tokyo verdienen

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 8:12

De 24-jarige Amazone Laura Hoogeveen uit Weert is geselecteerd voor het EK eventing. Dat wordt van 28 augustus tot en met 1 september gehouden in het Duitse Luhmühlen.

Het EK is voor de eventingruiters belangrijk omdat het de laatste mogelijkheid is om zich als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Beste twee landen
Om een ticket te bemachtigen, moet het team op het EK bij de beste twee landen eindigen die nog niet gekwalificeerd zijn voor Tokyo. De concurrentie komt van België, Zweden, Italië, Zwitserland en Spanje; landen die stuk voor stuk een sterk team op de been lijken te brengen.

FEI Nations Cup
Mocht kwalificatie via het EK niet lukken, dan is er nog één optie: Er wordt nog een ticket weggeven. Dit startbewijs gaat naar het beste nog niet geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup serie 2019. In dit klassement staat Nederland na vijf van de zeven wedstrijden op de vierde plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen