Overslaan en naar de inhoud gaan

Lau Geeraets terug op plek van moord

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 6:37

Lau Geeraets keert 8 jaar na dato terug naar de wietloods in Venray waar de twee Marokkanen zijn vermoord.

Dat gebeurt in de week waarin de rechtbank zich verdiept in de geruchtmakende moordzaak die al jaren sleept.

Dinsdag nemen rechters, advocaten en mensen van justitie tijdens een kijkje op de plek waar Karim Fourkour en Fouad Bendella in 2006 zijn vermoord. Ze zouden hebben ingebroken in een hennepplantage van Lau Geeraets. Ook medeverdachte Geert G. uit Baarlo zou betrokken zijn geweest bij die moord. Hij is ook bij de schouw aanwezig.

Moord op Marokkanen
Justitie verdenkt Lau en Geert G. van de moord op beide Marokkanen. Geeraets heeft inmiddels bekend dat hij op de plek van de moord was, maar ontkent dat hij de Marokkanen om het leven heeft gebracht. Hij wijst Geert G. aan als schuldige. Op zijn beurt wijst G. weer naar Lau Geeraets.

Getuigen
Verder worden er deze week nog verschillende getuigen gehoord in de zaak. Maandag komt een medegedetineerde van Lau Geeraets naar de rechtbank. Tegen hem zou hij het hele verhaal hebben opgebiecht. Ook een officier van justitie die betrokken is bij de rechtszaak moet uitleg geven. Die verhoren gebeuren allebei achter gesloten deuren.

Donderdag zijn er openbare verhoren van getuigen. De vriendin van Geeraets moet dan vragen beantwoorden van justitie, rechtbank en advocaten. Ook een oud advocaat van Geert G. verschijnt dan voor de rechtbank. Geert zou tegen hem een verklaring hebben afgelegd.

De getuigenverklaringen en schouw zijn in voorbereiding op de inhoudelijke behandeling zaak in februari.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schouw Lau Geeraets zwaar beveiligd
Duo reed na moorden uren rond met lijken
Lau Geeraets
'DNA op kogelhulzen kan Lau Geeraets vrijpleiten'
Nabestaanden Fourkour en Bendella doen verhaal nog niet
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen