Overslaan en naar de inhoud gaan

Late tegengoals Roda: 'Misschien speelt het in het koppie'

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 22:07

Assistent-trainer Roel Brouwers van Roda JC denkt dat de late tegengoals van de Kerkradenaren misschien duiden op een mentaal probleem. "Als je alle wedstrijden bij elkaar optelt kost het ons misschien wel tien punten."

Brouwers deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Tegendoelpunten
Roda JC incasseerde vrijdagavond met een speler meer een late tegentreffer bij NAC Breda. Het was voor de vijfde keer dit seizoen dat Roda punten verspeelde in de slotfase. Eerder wisten FC Eindhoven, Telstar, NEC en Helmond Sport al in de slotfase te scoren tegen Roda. Brouwers denkt dat de late tegengoals misschien wel 'in het koppie' spelen van de Roda-spelers. "Misschien denken de spelers: 'Het gaat toch niet gebeuren' en dat je daardoor niet goed staat. Ik had zelf ook tegen Jong AZ die gedachte van: 'het zal toch niet'." Daar hield Roda wel stand, overigens de wedstrijd waarin Brouwers eindverantwoordelijk was als hoofdcoach vanwege de coronagevallen binnen de technische staf. "Die honderd procent score neemt niemand mij meer af."

Twee keer wint
Brouwers hoopte dan ook dat die overwinning een mentale opsteker zou zijn. "Maar als je twee keer wint, is het wel weer eruit", voegt de ex-verdediger er aan toe. Brouwers baalt van de late tegentreffers. "Als je alle doelpunten bij elkaar optelt, zijn dat er misschien wel tien. Dat scheelt op de ranglijst vijf of zes plaatsen."

Fortuna
In AvondGasten Sport ging het ook over Fortuna Sittard. De ploeg van Sjors Ultee won zondag met 1-3 bij SC Heerenveen. Volgens oud-voetballer Erik Meijer is er sprake van een 'Ultee-effect' bij de Sittardenaren. "Ik vind het goed om te zien en bij Heerenveen winnen niet zoveel ploegen. Ze zetten een goede serie neer." Ultee wordt weleens weggezet als 'laptoptrainer' omdat hij zelf geen professioneel voetballer is geweest, maar Meijer noemt dat juist een voordeel. "Oud-spelers proberen voetbaltrainer te zijn, terwijl zijn dna is voetbaltrainer."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen