Overslaan en naar de inhoud gaan

Late stormloop op verpakte paaseitjes

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 11:50

Enkele weken geleden vreesde chocoladefabriek Rousseau uit Sittard nog het ergste, toen de winkels dicht moesten vanwege de coronacrisis. Maar in de week voor Pasen is nu toch sprake van een stormloop op chocolade paasversnaperingen.

Directeur Paul Diepstraten hield zijn hart vast toen enkele weken geleden door de uitbraak van het coronavirus in Nederland de verkoop in de winkels volledig stil kwam te liggen.

Maatregelen
Dat had te maken met de maatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan. In de weken voor Pasen is het normaal extra druk in de winkels van de chocolatier. Nu werd maar even geen extra productie gedraaid, omdat de fabriek bang was met de voorraden te blijven zitten.

Bezorgservice
Veel bedrijven hebben dit jaar lang niet aan Pasen gedacht, maar sinds een week komen ze allemaal tegelijk met hun bestellingen, zegt Diepstraten. En die bestellingen moeten dan bij de mensen thuis bezorgd worden. Datzelfde geldt voor de particuliere klanten: veel mensen bestellen online, en laten de bestellingen thuis bezorgen. "Daar waren we nog niet helemaal op ingericht. We hebben nu ons bestel- en bezorgsysteem maar snel in de lucht gegooid om op de vraag te kunnen inspelen", aldus Diepstraten.

Winkels
Nu het de week voor Pasen is, lijken de mensen meer bereid om toch naar de winkel te komen. Daar gelden bijzondere maatregelen, omdat maar een beperkt aantal mensen binnen mag zijn. Omdat niet duidelijk was hoe druk het nog zou worden, heeft Rousseau gewacht met het klaarmaken van speciale consumentenverpakkingen. Omdat de vraag nu toch flink aangetrokken is, moet er dus veel op het laatste moment gebeuren.

Liever verpakt
Normaal gesproken worden losse paaseitjes vaak zonder wikkel verkocht. Maar omdat mensen voorzichtiger geworden zijn vanwege besmettingsgevaar willen ze nu liever verpakte eitjes. Dat vinden ze hygiënischer.

Voorzichtig optimisme
Zag Diepstraten het enkele weken nog somber in voor de paasperiode, inmiddels is hij een stuk optimistischer. "Als je ziet hoe hard we aan het werk zijn, zou je denken dat het een normale Pasen is. Maar we hebben enkele weken geleden volledig stilgelegen en dat ga je nooit meer goedmaken. Maar het is nu minder dramatisch dan we toen vreesden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen