Overslaan en naar de inhoud gaan

Lars Boom rijdt virtuele Limburgs Mooiste

Geplaatst opzaterdag 6 juni 2020 - 17:52

De wielertoertocht Limburgs Mooiste is zaterdag virtueel verreden. De deelnemers konden thuis inloggen en op die manier de laatste 35 kilometer van de tocht afleggen.

Voormalig wegrenner Lars Boom stond ook aan de start van de virtuele versie met een tablet op zijn stuur.

Heerlen
De organisatie zelf had zich in Heerlen op het Burgemeester van Grunsvenplein verzameld. Normaal is dit de plek waar de tocht start en eindigt. De organisatie verscheen in wielerkleding. Zij reden de virtuele tocht zelf mee.

Zenuwachtige organisator
Organisator Jesse Linssen had zaterdagochtend een ander gevoel dan bij een normale doorgang van de tocht: "Ik ben nu zelfs veel zenuwachtiger dan normaal. Het is toch weer anders dan als de tocht echt gefietst wordt en je hoopt natuurlijk dat het allemaal goed gaat."

Video: L1

Lars Boom rijdt ook mee
Voormalig profwielrenner Lars Boom had zich ook op het plein voor de Heerlense schouwburg gemeld. Hij gaf aan dat hij Limburgs Mooiste nog nooit gereden had, maar dat hij door de vele trainingen in Zuid-Limburg wel alle klimmetjes kent die in het virtuele parcours liggen. "Ik denk dat ik van de deelnemers hier op het plein weinig te vrezen heb. Ik zie alleen maar mannen met haren op de benen", grapte de wielrenner die zich de komende jaren vooral gaat toeleggen op gravel- en mountainbikeraces.

Voor het eerst in 28 jaar geen foto's
Op geruime afstand bekeek het publiek de verrichtingen van de wielrenners. Heerlenaar Klaus Tummers had zich ook de moeite genomen om even te komen kijken. "Ik maak al 28 jaar foto's tijdens Limburgs Mooiste. Dit is de eerste keer dat ik op deze dag geen camera bij me heb. Ik vond het wel even nodig om deze jongens te komen aanmoedigen. Het is belangrijk dat ze dit doen om het evenement levend te houden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen