Overslaan en naar de inhoud gaan

Lars Boom maakt rentree in Volta Limburg Classic

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 13:07

Lars Boom doet zaterdag voor het eerst sinds Parijs-Nice weer mee aan een wielerwedstrijd.

De 32-jarige renner van LottoNL-Jumbo gaat van start bij de Volta Limburg Classic. Boom wil bij die wedstrijd ritme opdoen om terug te keren op het hoogste niveau.

Hartritmestoornissen
Vorige week maakte Boom bekend de Vlaamse voorjaarsklassiekers over te slaan, nadat eerder hartritmestoornissen bij hem waren verholpen. Begin maart stapte hij af in Parijs-Nice toen hij merkte dat hij nog niet volledig was hersteld.

"Ik ben blij dat ik weer op de fiets stap om te koersen", aldus Boom. "Het belangrijkste aan deze wedstrijd voor mij is om te kijken hoe het met mijn hartslag gaat. Ik ben fit, maar kan tijdens extreme inspanningen nog niet het maximaal aantal slagen halen. Deze wedstrijd geeft daarvoor de volgende prikkel."

Lees ook: Onbegrip voor afwezigheid Sunweb in Volta Limburg Classic

Klimmetjes
De Volta Limburg Classic lijkt als test geschikt voor Boom, omdat het een parcours betreft met meerdere klimmetjes. "Dat is een goede belasting voor mij. Ik heb vorige maand op hoogtestage veel bergop gereden, dus daar ben ik op getraind. Ik wil vrij koersen en zien hoe het in de wedstrijd verloopt."

Hartslagmeter
Aan de hand van de wedstrijd van zaterdag wordt gekeken naar het verdere programma. Boom: "Ik ga niet naar mijn hartslagmeter kijken. Dat analyseren we na de koers. Het is goed om eerst in een niet-World Tour-wedstrijd te starten. Vanaf daar kijken we verder naar het plan voor de komende weken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen