Overslaan en naar de inhoud gaan

Lars (17) ontsnapt voor vijfde keer aan aanslag

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 16:30

De 17-jarige Lars Pluijmakers uit Maastricht liep een kwartier voor de aanslag nog over de kerstmarkt in Berlijn. En het was niet voor het eerst dat hij geluk had.

Lars brengt naar eigen zeggen namelijk ongeluk. "Dat is eigenlijk best wel eng, zeker als je erbij stilstaat dat het allemaal op zo'n korte tijd is gebeurd", zo vertelt de Maastrichtenaar aan De Telegraaf.

Andere vlucht
Het begon ruim twee jaar geleden. Hij zou samen met zijn ouders eigenlijk aan boord van MH17 zitten, maar kort van tevoren werd besloten een andere vlucht te boeken. Ook bij een aanslag in Bangkok was hij amper 24 uur later op dezelfde plaats en bij een bomaanslag in Phuket nauwelijks twee uur later.

Vijf aanslagen
Toen er een aanslag in München plaatsvond, had de familie een week eerder besloten om de trip naar de Duitse stad te annuleren. En maandagavond kon Lars daar een vijfde aan toevoegen. Hij was met school in Berlijn. Een kwartier voordat een truck inreed op een kerstmarkt, liep de 17-jarige nog 'gezellig' op de plek van de aanslag.

Video: YouTube/ De Telegraaf

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
'Leerlingen vertrokken kwartier voor aanslag van markt'
Magisch Maastricht
Bezoek aan kerstmarkten: 'Laat je niet weerhouden'
Kerstmarkt Aken
Minder bezoekers op kerstmarkt Aken door aanslag Berlijn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen