Overslaan en naar de inhoud gaan

Lars (17) ontsnapt voor vijfde keer aan aanslag

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 16:30

De 17-jarige Lars Pluijmakers uit Maastricht liep een kwartier voor de aanslag nog over de kerstmarkt in Berlijn. En het was niet voor het eerst dat hij geluk had.

Lars brengt naar eigen zeggen namelijk ongeluk. "Dat is eigenlijk best wel eng, zeker als je erbij stilstaat dat het allemaal op zo'n korte tijd is gebeurd", zo vertelt de Maastrichtenaar aan De Telegraaf.

Andere vlucht
Het begon ruim twee jaar geleden. Hij zou samen met zijn ouders eigenlijk aan boord van MH17 zitten, maar kort van tevoren werd besloten een andere vlucht te boeken. Ook bij een aanslag in Bangkok was hij amper 24 uur later op dezelfde plaats en bij een bomaanslag in Phuket nauwelijks twee uur later.

Vijf aanslagen
Toen er een aanslag in München plaatsvond, had de familie een week eerder besloten om de trip naar de Duitse stad te annuleren. En maandagavond kon Lars daar een vijfde aan toevoegen. Hij was met school in Berlijn. Een kwartier voordat een truck inreed op een kerstmarkt, liep de 17-jarige nog 'gezellig' op de plek van de aanslag.

Video: YouTube/ De Telegraaf

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
'Leerlingen vertrokken kwartier voor aanslag van markt'
Magisch Maastricht
Bezoek aan kerstmarkten: 'Laat je niet weerhouden'
Kerstmarkt Aken
Minder bezoekers op kerstmarkt Aken door aanslag Berlijn
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen