Overslaan en naar de inhoud gaan

Larissa Nusser en Inger Smits gretig op weg naar EK handbal

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 16:20

Larissa Nusser en Inger Smits kijken uit naar het meest merkwaardige handbaltoernooi uit hun nog jonge loopbaan. De coronacrisis dreigde roet in het eten te gooien maar de Deense handbalbond gooide de reddingsboei.

Eigenlijk zou Denemarken het toernooi samen met Noorwegen organiseren. De Noren haakten vanwege Covid-19 af, maar in Kopenhagen lag wel een plan B klaar, merkte Larissa Nusser. Zij speelt daar in de Deense Eredivisie. "Handbal leeft enorm in Denemarken, dus de bond wilde per se dat het toernooi door zou gaan. Ik vind het fijn dat het gelukt is, ook al zal het anders zijn dan we gewend zijn."

Papendal
Nusser, uit Born, werd vorig jaar met Oranje wereldkampioen in Japan. Datzelfde geldt ook voor Inger Smits, uit Geleen. Zij speelt in clubverband voor het Duitse Borussia Dortmund, maar bereidde zich de laatste weken individueel voor op het Europees Kampioenschap. "Omdat bij mijn club veel wedstrijd werden afgelast, ben ik al ruim een week op Papendal en heb ik voor mezelf getraind. Het is prettig dat dit kon, want het betekent ook dat ik fit ben."

Favorietenrol
Als regerend wereldkampioen is Nederland voor de buitenwereld misschien de grote favoriet op de eindzege, beide speelsters denken daar anders over. "Dat heeft er simpelweg mee te maken dat we met Estevana Polman en Delaila Amega twee ervaren en belangrijke speelster missen als gevolg van blessures", zo legt Inger Smits uit.

Speeltijd
Voor Larissa Nusser zou de afwezigheid van Polman en Amega wel de kans op speelminuten kunnen vergroten. "Dat klopt", kijkt Nusser vooruit. "Dat heeft te maken met het gegeven dat beide speelsters op mijn positie spelen. Al is iemand als Estevana natuurlijk niet één-op-één te vervangen. Zij was op het laatste WK onze topscorer, dus haar afwezigheid is een enorme aderlating. Voor mij zou het uiteraard geweldig zijn als ik veel minuten kan krijgen. Ik ben topfit want ik heb afgelopen tijd bij Kopenhagen gewoon kunnen spelen."

Minuten maken is voor Inger Smits een doelstelling op zich. "Ik zit al een tijdje bij de nationale ploeg maar heb nog nooit echt de kans gekregen om veel minuten te maken en mezelf te laten zien. Ik hoop dat dat er dit toernooi wel inzit."

Voorbereiding
Tot komende maandag blijft de selectie van bondscoach Emmanuel Mayonnade in Nederland trainen. Er staat een onderlinge wedstrijd op het programma en daarna gaat de ploeg met de bus naar Denemarken. "We worden bij aankomst getest en zullen daar nog trainen. Het zal bijzonder worden. We mogen het hotel niet uit, dus we hebben veel spelletjes meegenomen om de tijd te doden. Op 4 december begint dan het toernooi."

Schema
Het Nederlands team speelt op 4 december de eerste wedstrijd in Kolding tegen Servië. Op 6 en 8 december volgen de overige groepswedstrijden tegen Kroatië en Hongarije. De finale wordt gespeeld op 20 december.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen