Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Laptops voor kinderen in armoede in Parkstad

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 17:30

De stichting Leergeld Parkstad heeft 71 laptops gekregen van hypotheekverstrekker Obvion.

De laptops gaan naar kinderen tot 18 jaar van wie de ouders in armoede leven. Bij de stichting staan ongeveer 3000 kinderen uit de regio Parkstad geregistreerd.

Verjaardagsfeestje
De stichting zorgt ervoor dat ze verjaardagsfeestjes kunnen houden, naar de sportvereniging kunnen en ook op school meekunnen, door bijvoorbeeld laptops te kopen.

Ziek op verjaardag
Ouders die samen een netto inkomen van 1750 euro of minder hebben of alleenstaanden met minder dan 1400 euro netto komen in aanmerking.

"En dat zijn er meer dan we met zijn allen denken. Je merkt dat er nog altijd een taboe is. Dat zie je bijvoorbeeld aan kinderen die zich ziek melden als ze jarig zijn. Ze zijn bang omdat ze niks hebben om te trakteren", vertelt Paul Simons van de stichting Leergeld.

Breder initiatief
Hypotheekverstrekker Obvion ziet de overhandiging van de laptops als een start van een breder initiatief. "Waar we naartoe willen is een soort Samen voor Limburg, waar meerdere bedrijven meedenken over hoe we arme gezinnen in heel Limburg kunnen helpen. De eerste contacten zijn al gelegd", zegt Jolanda Franken van Obvion.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen