Overslaan en naar de inhoud gaan

Laptops voor kinderen in armoede in Parkstad

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 17:30

De stichting Leergeld Parkstad heeft 71 laptops gekregen van hypotheekverstrekker Obvion.

De laptops gaan naar kinderen tot 18 jaar van wie de ouders in armoede leven. Bij de stichting staan ongeveer 3000 kinderen uit de regio Parkstad geregistreerd.

Verjaardagsfeestje
De stichting zorgt ervoor dat ze verjaardagsfeestjes kunnen houden, naar de sportvereniging kunnen en ook op school meekunnen, door bijvoorbeeld laptops te kopen.

Ziek op verjaardag
Ouders die samen een netto inkomen van 1750 euro of minder hebben of alleenstaanden met minder dan 1400 euro netto komen in aanmerking.

"En dat zijn er meer dan we met zijn allen denken. Je merkt dat er nog altijd een taboe is. Dat zie je bijvoorbeeld aan kinderen die zich ziek melden als ze jarig zijn. Ze zijn bang omdat ze niks hebben om te trakteren", vertelt Paul Simons van de stichting Leergeld.

Breder initiatief
Hypotheekverstrekker Obvion ziet de overhandiging van de laptops als een start van een breder initiatief. "Waar we naartoe willen is een soort Samen voor Limburg, waar meerdere bedrijven meedenken over hoe we arme gezinnen in heel Limburg kunnen helpen. De eerste contacten zijn al gelegd", zegt Jolanda Franken van Obvion.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen