Overslaan en naar de inhoud gaan

Laptops met gegevens Roermondse scholieren gestolen

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 16:38

De persoonsgegevens van een aantal scholieren van Lyceum Schöndeln in Roermond liggen op straat, na de diefstal van twee laptops.

De directie van Schöndeln heeft dat in een brief bekendgemaakt aan de ouders.

Diefstal
De laptops van twee medewerkers van de school werden vrijdag gestolen. "Op deze notebooks en bijbehorende gegevensdragers stonden persoonsgegevens van een aantal leerlingen van onze school, waaronder mogelijk uw zoon of dochter", schrijft het schoolbestuur in de brief.

Autoriteit
De havo/vwo-school heeft aangifte gedaan van de diefstal. Onderwijskoepel Stichting Onderwijs Midden-Limburg SOML heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Sussen
In de brief zeggen Schöndeln en SOML de diefstal te betreuren. Ook probeert het schoolbestuur eventuele onrust bij ouders weg te nemen, door erop te wijzen dat dieven meestal alleen uit zijn op fysieke spullen: SOML kan niet volledig uitsluiten dat gegevens door onbevoegden kunnen worden benaderd, maar acht de kans op misbruik zeer gering."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen