Overslaan en naar de inhoud gaan

Langzame bietenwagens weer op binnenwegen

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 14:26

Het verkeer in de buitengebieden moet vanaf nu rekening houden met zwaar geladen en langzaam rijdende bietenwagens.

De bietencampagne in Limburg is begonnen.

's Nachts
Met man en macht gaan boeren de komende weken aan de slag om de oogst binnen te halen. Nu nog werken de boeren en de laders overdag, maar ze moeten ook 's nachts gaan oogsten om alles op tijd te kunnen rooien.

70 ladingen
Suikerbietenboer Mike Paulussen in Maastricht is begonnen met het rooien van 25 hectare suikerbieten. Die gaan per vrachtwagen naar Dinteloord waar de bieten verwerkt worden tot suiker. Vanuit Limburg vertrekken zeventig ladingen per dag richting Dinteloord.

Langzaam
D
e volgeladen bietenwagens gaan niet harder dan 25 kilometer per uur maar volgens de chauffeur van de bietenlader hebben de weggebruikers wel begrip voor de boeren. De bietencampagne duurt tot half januari. Daarna kunnen we de Limburgse bieten terug zien in de zakken kristalsuiker in de supermarkt.

Kijk hier: De bietencampagne in beeld

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen