Overslaan en naar de inhoud gaan

Langste wachtlijst openhartoperatie in Maastricht

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 17:58

Met een wachttijd van 3,5 maand heeft het UMC in Maastricht volgens belangenvereniging Hartpatiënten Nederland de langste wachttijd voor een openhartoperatie in Nederland.

De belangenvereniging die is gevestigd in Roermond luidt de noodklok, omdat de wachtlijsten voor een dotterbehandeling of hartoperatie steeds langer worden. De organisatie heeft daarom een meldpunt opgezet.

Zes tot tien weken
Ook in andere ziekenhuizen waar openhartoperaties worden uitgevoerd zijn de wachttijden lang. Bij AMC Amsterdam, Amphia Breda en Radboud Nijmegen is de wachttijd voor openhartoperatie ruim zes weken. Bij UMCU Utrecht en LUMC Leiden is dat tien weken.

Dotterbehandeling
Wie een dotterbehandeling nodig heeft, wordt tussen de anderhalve maand en drie maanden in de pauzestand gezet, klaagt de belangenvereniging. De patiëntenorganisatie is bang dat de wachttijden in de toekomst nog verder oplopen door bezuinigingen in de zorg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen