Overslaan en naar de inhoud gaan

Langste wachtlijst openhartoperatie in Maastricht

Geplaatst opmaandag 4 juni 2018 - 17:58

Met een wachttijd van 3,5 maand heeft het UMC in Maastricht volgens belangenvereniging Hartpatiënten Nederland de langste wachttijd voor een openhartoperatie in Nederland.

De belangenvereniging die is gevestigd in Roermond luidt de noodklok, omdat de wachtlijsten voor een dotterbehandeling of hartoperatie steeds langer worden. De organisatie heeft daarom een meldpunt opgezet.

Zes tot tien weken
Ook in andere ziekenhuizen waar openhartoperaties worden uitgevoerd zijn de wachttijden lang. Bij AMC Amsterdam, Amphia Breda en Radboud Nijmegen is de wachttijd voor openhartoperatie ruim zes weken. Bij UMCU Utrecht en LUMC Leiden is dat tien weken.

Dotterbehandeling
Wie een dotterbehandeling nodig heeft, wordt tussen de anderhalve maand en drie maanden in de pauzestand gezet, klaagt de belangenvereniging. De patiëntenorganisatie is bang dat de wachttijden in de toekomst nog verder oplopen door bezuinigingen in de zorg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen