Overslaan en naar de inhoud gaan

Langslepend conflict over monument zinloos geweld

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 19:53

Het conflict over het monument voor Zuid-Limburgse slachtoffers van zinloos geweld zit muurvast.

Er is nog steeds geen akkoord over verplaatsing van de gedenksteen naar de gemeentelijke begraafplaats aan de Tongerseweg in Maastricht.

Niks mee gedaan
Het monument werd vier jaar geleden door oud-burgemeester
Onno Hoes onthuld op de begraafplaats van Uitvaartcentrum Bovens in de Maastrichtse wijk Heer. Begin 2015 lieten de gebroeders Bovens echter weten van het monument af te willen „omdat er niks mee gedaan wordt en het onderhoud alleen maar geld kost”.

Ingewikkelde kwestie
Nabestaanden en de initiatiefneemster, oud-raadslid Cindy
Royen, proberen sindsdien het stadsbestuur zover te krijgen het monument te verplaatsen naar de gemeentelijke begraafplaats aan de Tongerseweg. De gemeente zegde medewerking toe, maar bijna twee jaar later staat het monument nog steeds in Heer. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een 'ingewikkelde kwestie'. "De gemeente is eigenaar van het monument, maar de heren Bovens zijn de erfpachters van de grond waarop de gedenksteen staat. Om het monument te kunnen weghalen hebben we hun toestemming nodig."

Volgens de zegsman van Maastricht is er regelmatig contact met Bovens, "maar heeft dat er niet toe geleid dat het monument weggehaald kan worden". Bovens ontkent dat er overleg heeft plaatsgevonden. Via advocaat Jelle Folkertsma laten de broers weten "geen aanleiding te zien om inhoudelijk te reageren".

Lees meer hierover in De Limburger van dinsdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen