Overslaan en naar de inhoud gaan

Langslepend conflict over monument zinloos geweld

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 19:53

Het conflict over het monument voor Zuid-Limburgse slachtoffers van zinloos geweld zit muurvast.

Er is nog steeds geen akkoord over verplaatsing van de gedenksteen naar de gemeentelijke begraafplaats aan de Tongerseweg in Maastricht.

Niks mee gedaan
Het monument werd vier jaar geleden door oud-burgemeester
Onno Hoes onthuld op de begraafplaats van Uitvaartcentrum Bovens in de Maastrichtse wijk Heer. Begin 2015 lieten de gebroeders Bovens echter weten van het monument af te willen „omdat er niks mee gedaan wordt en het onderhoud alleen maar geld kost”.

Ingewikkelde kwestie
Nabestaanden en de initiatiefneemster, oud-raadslid Cindy
Royen, proberen sindsdien het stadsbestuur zover te krijgen het monument te verplaatsen naar de gemeentelijke begraafplaats aan de Tongerseweg. De gemeente zegde medewerking toe, maar bijna twee jaar later staat het monument nog steeds in Heer. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een 'ingewikkelde kwestie'. "De gemeente is eigenaar van het monument, maar de heren Bovens zijn de erfpachters van de grond waarop de gedenksteen staat. Om het monument te kunnen weghalen hebben we hun toestemming nodig."

Volgens de zegsman van Maastricht is er regelmatig contact met Bovens, "maar heeft dat er niet toe geleid dat het monument weggehaald kan worden". Bovens ontkent dat er overleg heeft plaatsgevonden. Via advocaat Jelle Folkertsma laten de broers weten "geen aanleiding te zien om inhoudelijk te reageren".

Lees meer hierover in De Limburger van dinsdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen