Overslaan en naar de inhoud gaan

Langgezochte Schotse crimineel opgepakt in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 2 november 2021 - 10:14

Een 57-jarige Schot die al dertien jaar op de Britse lijst met meestgezochte misdadigers stond, is in Maastricht door een arrestatieteam opgepakt.

De man maakte gebruik van valse en gestolen paspoorten om uit handen van justitie te blijven.

Verdenking
Hij wordt verdacht van grootschalige drugshandel en -productie, vuurwapenbezit en het witwassen van geld. Met de drugshandel zou een bedrag van 11 miljoen pond, zo'n 13 miljoen euro zijn gemoeid.

Samenwerking
De verdachte met de initialen M.Q. werd begin oktober aangehouden, maar dat is dinsdag pas bekendgemaakt. Het Internationale Rechtshulp Centrum van de Limburgse politie kreeg kort daarvoor van de Schotse National Crime Agency NCA te horen dat de man zich mogelijk in Maastricht zou bevinden. Dat werd bevestigd na onderzoek door de politie, NCA en een Britse Foreign Liaison Officer.

De verdachte is overgedragen aan het Openbaar Ministerie, in afwachting van uitlevering aan het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen