Overslaan en naar de inhoud gaan

Langere wachtlijst Zuyderland door nieuw ICT-systeem

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 6:11

De wachtlijsten voor sommige ingrepen in het Zuyderlandziekenhuis zijn flink gegroeid. Dat heeft te maken met de invoering van een nieuw ICT-systeem.

Het gaat vooral om heup- en knieoperaties, liesbreuken en galblaasverwijderingen, bevestigt bestuursvoorzitter David Jongen.

Administratie
Het voormalige Atriumziekenhuis stapte 1 juni 2015 over op SAP-automatisering, waar Orbis al jaren mee werkt. Dat kostte 45 miljoen euro, twee keer zoveel als begroot. De Limburger sprak met artsen van verschillende disciplines op Zuyderland-locatie Heerlen. Zij zagen in de maanden na de introductie van SAP het aantal patiënten met soms 20 procent dalen. De specialisten zijn veel langer bezig met de administratie en houden minder tijd over voor zorg.

Lees meer in De Limburger en Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium en Orbis heten vanaf nu Zuyderland
Provincie wil geen invloed bij fusies ziekenhuizen
Statenfractie SP wil ziekenhuisfusie stoppen
Alle borstkankerzorg naar Geleen, artsen Atrium boos
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen