Overslaan en naar de inhoud gaan

Langere lockdown: voor 7 ton aan 'dode voorraad' in winkel

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 21:21

De lockdown gaat nog een aantal weken langer duren. Dat is tenminste de verwachting. Winkels met seizoensartikelen zitten met de handen in hun haar. Want wie koopt er nog wintersportartikelen de komende weken?

Een van de ondernemers met een gigantische voorraad aan wintersportartikelen is Roy van den Berg van de Intersport Mega Store in Roermond. "Ik schat voor een inkoopwaarde van zes of zeven ton in totaal", zegt de uitbater van het familiebedrijf. "Natuurlijk is dit onderdeel van een grotere formule, maar ik heb een van de grootste twee winkels van Nederland. Dat betekent dat ik niet alleen het standaardassortiment heb, maar een eigen inkoopafdeling voor alle artikelen die ik heb", aldus Van den Bergh.

Flinke korting
Klagen wil hij niet: "Ik heb collega-ondernemers in de horeca gezegd dat ik nu pas begrijp wat zij al sinds maart vorig jaar doormaken. Vijf weken volledig dicht en geen omzet is een flinke klap. Ik heb tachtig mensen in dienst. Een groot deel van de collectie zal bovendien eruit moeten zo gauw de winkels weer open kunnen. En dat kan alleen maar met hele flinke korting."

Extra steun?
Van den Bergh hoopt dat het extra steunpakket gunstig uitpakt voor ondernemers in wintersportartikelen. "De vuurwerkbranche is volledig schadeloos gesteld omdat ze al voorraad ingeslagen hadden die ze niet meer konden verkopen. Eigenlijk zitten wij in hetzelfde schuitje. Er gelden negatieve reisadviezen en de winkels zijn dicht. Niemand koopt nu ski’s of wintersportkleding. En volgend jaar is iedereen op zoek naar de nieuwe collectie", denkt Van den Bergh. De huidige voorraad wordt dus flink afgeprijsd.

Buitencategorie
Het nieuws van een langere lockdown moet nog even indalen bij de ondernemer. Maar bij de pakken neerzitten doet hij niet. "Laat me nog een paar nachtjes slapen en dan komen er vanzelf weer nieuwe plannen om de schouders eronder zetten. Ondernemen is juist leuk als je een beetje wordt uitgedaagd. Maar dit had niemand kunnen bedenken. Dit is buitencategorie."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen