Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange rij op Markt in Weert voor gratis paraplu

Geplaatst opvrijdag 8 januari 2016 - 11:26

Sinds de opening van de nieuwe ANWB-winkel staat er elke ochtend een flinke rij met wachtende mensen op de Markt in Weert. De leden hopen allemaal een gratis paraplu te scoren.

De ANWB-winkel verhuisde van de Maasstraat naar het voormalige pand van Bart Smit aan de Markt en opende woensdag voor het eerst de deuren.

Gratis paraplu
Vanwege de feestelijke opening geeft de ANWB vier dagen lang elke dag honderd gratis stormparaplu's weg. De eerste honderd leden die op deze dagen een bezoek aan de winkel brengen, krijgen het cadeautje op vertoon van een geldige lidmaatschapspas.

De animo voor de paraplu's is groot. Al drie ochtenden op rij stond er een lange rij op de Markt. Vrijdag konden de mensen buiten wel droog op hun cadeautje wachten. Bekijk hier de uitgebreide weersvoorspelling voor de komende dagen.

Lees ook: Volgende week kans op winterweer in Limburg

Afgeplakte ramen
De uitstraling van het nieuwe ANWB-pand is overigens veel Weertenaren een doorn in het oog. En dat komt volgens de regionale nieuwssite Weert Actueel door de dichtgeplakte ramen. Deze zijn namelijk niet representatief voor een gezellige binnenstad, vinden de bewoners.

De directie van de ANWB heeft de gemeente inmiddels beloofd om daar verandering in te brengen. Omdat er voor de ramen etalagewanden zijn opgesteld, worden er straks op het glas historische afbeeldingen geplakt die bij de omgeving passen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen paraplu nodig tijdens Provinciale Statenverkiezingen
Waarschuwing Rijkswaterstaat: ga de weg niet op
A2 bij Weert in top drie knelpunten op snelwegen
Dagelijkse ellende op A2 bij Weert nieuw in file top 10
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen