Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange nabespreking Roda na sof: 'Komen afspraken niet na'

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 12:43

De 4-0 zeperd op bezoek bij FC Volendam kwam hard aan bij de spelers en staf van Roda JC. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar 4-0 verliezen bij Volendam vind ik niet bij Roda passen", zegt coach Jean-Paul de Jong na afloop tegen L1.

Daarvóór bleef de kleedkamerdeur ruim een halfuur gesloten, aangezien er genoeg na te bespreken viel in het Kerkraadse kamp. "We moeten accepteren dat we een nederlaag hebben geleden die om een analyse vraagt. Dat hebben we gedaan en iedereen heeft daarin zijn zegje kunnen doen", aldus de coach.

Verwijt
Het verval ten opzichte van vorige week, toen Roda een prima partij speelde tegen Almere City (1-1), was groot, beseft ook De Jong. In Volendam was het open huis in de Roda-defensie. "We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijd, op de tegenstander, maar dan is het ook belangrijk dat je aan de bal goede keuzes maakt en, het allerbelangrijkste, defensief de controle houdt. Dat je afspraken nakomt. Daar kan ik de ploeg wel iets in verwijten, dat hebben we niet goed gedaan."

Lees ook: Roda JC zwaar onderuit in eerste uitwedstrijd

Fans teleurgesteld
Verdediger Roshon van Eijma trekt de pijnlijke conclusie dat de oorwassing niet meer dan terecht is. "Ik denk dat 4-0 genoeg zegt, en dan heb je het niet eens over alle kansen die zij hebben gehad. Ik denk dat we de oorzaak onderling, bij elkaar, wel weten te vinden. Er komen zoveel fans van ons naar Volendam, wat niet om de hoek ligt, en die stel je teleur. En je stelt jezelf teleur." Volgens de mandekker ontbrak het in de tweede helft, toen Roda al 3-0 achter stond, bovendien aan geloof om de wedstrijd om te kunnen draaien.

Paar minuten
Gelegenheidsaanvoerder Robert Klaasen zei voor de camera van FOX Sports dat hij zich eveneens schuldig voelt ten opzichte van de Roda-aanhang. "Je geeft de wedstrijd weg in een paar minuten. De 1-0 kan vallen, dat kan gebeuren, maar die 2-0 en 3-0 mogen voor de rust niet meer vallen. Dit mag niet meer gebeuren, ook niet naar onze supporters toe."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen