Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange nabespreking Roda na sof: 'Komen afspraken niet na'

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 12:43

De 4-0 zeperd op bezoek bij FC Volendam kwam hard aan bij de spelers en staf van Roda JC. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar 4-0 verliezen bij Volendam vind ik niet bij Roda passen", zegt coach Jean-Paul de Jong na afloop tegen L1.

Daarvóór bleef de kleedkamerdeur ruim een halfuur gesloten, aangezien er genoeg na te bespreken viel in het Kerkraadse kamp. "We moeten accepteren dat we een nederlaag hebben geleden die om een analyse vraagt. Dat hebben we gedaan en iedereen heeft daarin zijn zegje kunnen doen", aldus de coach.

Verwijt
Het verval ten opzichte van vorige week, toen Roda een prima partij speelde tegen Almere City (1-1), was groot, beseft ook De Jong. In Volendam was het open huis in de Roda-defensie. "We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijd, op de tegenstander, maar dan is het ook belangrijk dat je aan de bal goede keuzes maakt en, het allerbelangrijkste, defensief de controle houdt. Dat je afspraken nakomt. Daar kan ik de ploeg wel iets in verwijten, dat hebben we niet goed gedaan."

Lees ook: Roda JC zwaar onderuit in eerste uitwedstrijd

Fans teleurgesteld
Verdediger Roshon van Eijma trekt de pijnlijke conclusie dat de oorwassing niet meer dan terecht is. "Ik denk dat 4-0 genoeg zegt, en dan heb je het niet eens over alle kansen die zij hebben gehad. Ik denk dat we de oorzaak onderling, bij elkaar, wel weten te vinden. Er komen zoveel fans van ons naar Volendam, wat niet om de hoek ligt, en die stel je teleur. En je stelt jezelf teleur." Volgens de mandekker ontbrak het in de tweede helft, toen Roda al 3-0 achter stond, bovendien aan geloof om de wedstrijd om te kunnen draaien.

Paar minuten
Gelegenheidsaanvoerder Robert Klaasen zei voor de camera van FOX Sports dat hij zich eveneens schuldig voelt ten opzichte van de Roda-aanhang. "Je geeft de wedstrijd weg in een paar minuten. De 1-0 kan vallen, dat kan gebeuren, maar die 2-0 en 3-0 mogen voor de rust niet meer vallen. Dit mag niet meer gebeuren, ook niet naar onze supporters toe."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts