Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange nabespreking Roda na sof: 'Komen afspraken niet na'

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 12:43

De 4-0 zeperd op bezoek bij FC Volendam kwam hard aan bij de spelers en staf van Roda JC. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar 4-0 verliezen bij Volendam vind ik niet bij Roda passen", zegt coach Jean-Paul de Jong na afloop tegen L1.

Daarvóór bleef de kleedkamerdeur ruim een halfuur gesloten, aangezien er genoeg na te bespreken viel in het Kerkraadse kamp. "We moeten accepteren dat we een nederlaag hebben geleden die om een analyse vraagt. Dat hebben we gedaan en iedereen heeft daarin zijn zegje kunnen doen", aldus de coach.

Verwijt
Het verval ten opzichte van vorige week, toen Roda een prima partij speelde tegen Almere City (1-1), was groot, beseft ook De Jong. In Volendam was het open huis in de Roda-defensie. "We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijd, op de tegenstander, maar dan is het ook belangrijk dat je aan de bal goede keuzes maakt en, het allerbelangrijkste, defensief de controle houdt. Dat je afspraken nakomt. Daar kan ik de ploeg wel iets in verwijten, dat hebben we niet goed gedaan."

Lees ook: Roda JC zwaar onderuit in eerste uitwedstrijd

Fans teleurgesteld
Verdediger Roshon van Eijma trekt de pijnlijke conclusie dat de oorwassing niet meer dan terecht is. "Ik denk dat 4-0 genoeg zegt, en dan heb je het niet eens over alle kansen die zij hebben gehad. Ik denk dat we de oorzaak onderling, bij elkaar, wel weten te vinden. Er komen zoveel fans van ons naar Volendam, wat niet om de hoek ligt, en die stel je teleur. En je stelt jezelf teleur." Volgens de mandekker ontbrak het in de tweede helft, toen Roda al 3-0 achter stond, bovendien aan geloof om de wedstrijd om te kunnen draaien.

Paar minuten
Gelegenheidsaanvoerder Robert Klaasen zei voor de camera van FOX Sports dat hij zich eveneens schuldig voelt ten opzichte van de Roda-aanhang. "Je geeft de wedstrijd weg in een paar minuten. De 1-0 kan vallen, dat kan gebeuren, maar die 2-0 en 3-0 mogen voor de rust niet meer vallen. Dit mag niet meer gebeuren, ook niet naar onze supporters toe."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen