Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange nabespreking Roda na sof: 'Komen afspraken niet na'

Geplaatst opzaterdag 17 augustus 2019 - 12:43

De 4-0 zeperd op bezoek bij FC Volendam kwam hard aan bij de spelers en staf van Roda JC. "Je kunt een wedstrijd verliezen, maar 4-0 verliezen bij Volendam vind ik niet bij Roda passen", zegt coach Jean-Paul de Jong na afloop tegen L1.

Daarvóór bleef de kleedkamerdeur ruim een halfuur gesloten, aangezien er genoeg na te bespreken viel in het Kerkraadse kamp. "We moeten accepteren dat we een nederlaag hebben geleden die om een analyse vraagt. Dat hebben we gedaan en iedereen heeft daarin zijn zegje kunnen doen", aldus de coach.

Verwijt
Het verval ten opzichte van vorige week, toen Roda een prima partij speelde tegen Almere City (1-1), was groot, beseft ook De Jong. In Volendam was het open huis in de Roda-defensie. "We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijd, op de tegenstander, maar dan is het ook belangrijk dat je aan de bal goede keuzes maakt en, het allerbelangrijkste, defensief de controle houdt. Dat je afspraken nakomt. Daar kan ik de ploeg wel iets in verwijten, dat hebben we niet goed gedaan."

Lees ook: Roda JC zwaar onderuit in eerste uitwedstrijd

Fans teleurgesteld
Verdediger Roshon van Eijma trekt de pijnlijke conclusie dat de oorwassing niet meer dan terecht is. "Ik denk dat 4-0 genoeg zegt, en dan heb je het niet eens over alle kansen die zij hebben gehad. Ik denk dat we de oorzaak onderling, bij elkaar, wel weten te vinden. Er komen zoveel fans van ons naar Volendam, wat niet om de hoek ligt, en die stel je teleur. En je stelt jezelf teleur." Volgens de mandekker ontbrak het in de tweede helft, toen Roda al 3-0 achter stond, bovendien aan geloof om de wedstrijd om te kunnen draaien.

Paar minuten
Gelegenheidsaanvoerder Robert Klaasen zei voor de camera van FOX Sports dat hij zich eveneens schuldig voelt ten opzichte van de Roda-aanhang. "Je geeft de wedstrijd weg in een paar minuten. De 1-0 kan vallen, dat kan gebeuren, maar die 2-0 en 3-0 mogen voor de rust niet meer vallen. Dit mag niet meer gebeuren, ook niet naar onze supporters toe."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen