Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange hittegolf van start met zonnige en warme dag

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 8:04

Limburg begint woensdag met een eerste dag met temperaturen van 30 graden aan een lange hittegolf.

Volgens Meteo Limburg gaat de hittegolf tot volgende week woensdag duren.

30 graden
Deze woensdag begint zonnig. In de loop van de middag zal het kwik in Noord- en Midden-Limburg de 30 graden aantikken. Ook de nacht lijkt warm te worden; rond middernacht zal het nog steeds circa 20 graden zijn.

Warmte-onweer
De komende dagen worden alleen maar warmer met vrijdag en zaterdag temperaturen boven de 35 graden. Daarna koelt het maar licht af en blijven de temperaturen rond de 30 graden hangen. Op de warmste momenten van de dagen tijdens de hittegolf is er kans op warmte-onweer. "Maar dit onweer brengt geen einde aan de hitte", meldt Meteo Limburg. Pas na volgende week woensdag wordt het waarschijnlijk wat minder warm.

Hittegolf
De hoge temperaturen brengen Limburg officieel een hittegolf. Een hittegolf is een serie van minstens vijf zomerse dagen van meer dan 25 graden, waarvan er zeker drie tropisch zijn (meer dan 30 graden).

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen