Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange hittegolf van start met zonnige en warme dag

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 8:04

Limburg begint woensdag met een eerste dag met temperaturen van 30 graden aan een lange hittegolf.

Volgens Meteo Limburg gaat de hittegolf tot volgende week woensdag duren.

30 graden
Deze woensdag begint zonnig. In de loop van de middag zal het kwik in Noord- en Midden-Limburg de 30 graden aantikken. Ook de nacht lijkt warm te worden; rond middernacht zal het nog steeds circa 20 graden zijn.

Warmte-onweer
De komende dagen worden alleen maar warmer met vrijdag en zaterdag temperaturen boven de 35 graden. Daarna koelt het maar licht af en blijven de temperaturen rond de 30 graden hangen. Op de warmste momenten van de dagen tijdens de hittegolf is er kans op warmte-onweer. "Maar dit onweer brengt geen einde aan de hitte", meldt Meteo Limburg. Pas na volgende week woensdag wordt het waarschijnlijk wat minder warm.

Hittegolf
De hoge temperaturen brengen Limburg officieel een hittegolf. Een hittegolf is een serie van minstens vijf zomerse dagen van meer dan 25 graden, waarvan er zeker drie tropisch zijn (meer dan 30 graden).

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen