Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange Frans en Baas B rappen over zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 18:00

Lange Frans en Baas B maakten donderdag bekend dat het duo na tien jaar weer samen gaat rappen. Bij het RTL avondprogramma Beau zongen ze een nieuwe versie van Het Land Van.

De rappers uit Diemen hebben hun monsterhit uit 2005 omgedoopt tot Het Land Van Vriendschap.

Actualiseren
Beau van Erven Dorens had de primeur aan het einde van zijn talkshow. Lange Frans en Baas B, die in het dagelijks leven Frans Frederiks en Bart Zeilstra heten, hebben de tekst wel een beetje geactualiseerd met een Limburgs tintje. Zo is de zin 'Het land van Theo van Gogh en Mohammed B' geschrapt. Nu rappen ze 'Het land van Nicky Verstappen en Jos B.'

Nicky Verstappen
De zaak Nicky Verstappen domineerde de afgelopen maanden het nieuws. De elfjarige jongen uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Verdachte Jos Brech werd vorig jaar opgepakt en stond onlangs voor de rechter.

Lees ook: Ontknoping nadert in zaak Nicky Verstappen

Kippenvel
Lange Frans (38) en Baas B (37) hebben de zaak daarom in hun geactualiseerde nummer opgenomen. Het nieuwe nummer wordt goed ontvangen, zo blijkt uit de reacties op social media en YouTube. "Welkom terug heren. Kippenvel", schrijft een liefhebber.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen