Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange Frans en Baas B rappen over zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 18:00

Lange Frans en Baas B maakten donderdag bekend dat het duo na tien jaar weer samen gaat rappen. Bij het RTL avondprogramma Beau zongen ze een nieuwe versie van Het Land Van.

De rappers uit Diemen hebben hun monsterhit uit 2005 omgedoopt tot Het Land Van Vriendschap.

Actualiseren
Beau van Erven Dorens had de primeur aan het einde van zijn talkshow. Lange Frans en Baas B, die in het dagelijks leven Frans Frederiks en Bart Zeilstra heten, hebben de tekst wel een beetje geactualiseerd met een Limburgs tintje. Zo is de zin 'Het land van Theo van Gogh en Mohammed B' geschrapt. Nu rappen ze 'Het land van Nicky Verstappen en Jos B.'

Nicky Verstappen
De zaak Nicky Verstappen domineerde de afgelopen maanden het nieuws. De elfjarige jongen uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Verdachte Jos Brech werd vorig jaar opgepakt en stond onlangs voor de rechter.

Lees ook: Ontknoping nadert in zaak Nicky Verstappen

Kippenvel
Lange Frans (38) en Baas B (37) hebben de zaak daarom in hun geactualiseerde nummer opgenomen. Het nieuwe nummer wordt goed ontvangen, zo blijkt uit de reacties op social media en YouTube. "Welkom terug heren. Kippenvel", schrijft een liefhebber.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen