Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange Frans en Baas B rappen over zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 18:00

Lange Frans en Baas B maakten donderdag bekend dat het duo na tien jaar weer samen gaat rappen. Bij het RTL avondprogramma Beau zongen ze een nieuwe versie van Het Land Van.

De rappers uit Diemen hebben hun monsterhit uit 2005 omgedoopt tot Het Land Van Vriendschap.

Actualiseren
Beau van Erven Dorens had de primeur aan het einde van zijn talkshow. Lange Frans en Baas B, die in het dagelijks leven Frans Frederiks en Bart Zeilstra heten, hebben de tekst wel een beetje geactualiseerd met een Limburgs tintje. Zo is de zin 'Het land van Theo van Gogh en Mohammed B' geschrapt. Nu rappen ze 'Het land van Nicky Verstappen en Jos B.'

Nicky Verstappen
De zaak Nicky Verstappen domineerde de afgelopen maanden het nieuws. De elfjarige jongen uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide. Verdachte Jos Brech werd vorig jaar opgepakt en stond onlangs voor de rechter.

Lees ook: Ontknoping nadert in zaak Nicky Verstappen

Kippenvel
Lange Frans (38) en Baas B (37) hebben de zaak daarom in hun geactualiseerde nummer opgenomen. Het nieuwe nummer wordt goed ontvangen, zo blijkt uit de reacties op social media en YouTube. "Welkom terug heren. Kippenvel", schrijft een liefhebber.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen