Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange file van Duitsers door grenscontroles bij Roermond

Geplaatst opzaterdag 18 april 2020 - 15:33

Bij de grensovergang op de N280 bij Roermond stond zaterdag rond de middag een lange file met Duitsers als gevolg van controles door de marechaussee en handhavers van de provincie.

Die ontraadden mensen om door te rijden naar Nederland vanwege de coronacrisis.

Duitsers rijden door
Maar de meeste Duitsers sloegen dat advies in de wind en reden toch door. De marechaussee kan hen de toegang tot Nederland niet verbieden, hooguit ontmoedigen. Veel Duitsers zeiden dat ze een mail hebben gekregen van een havenmeester van een jachthaven in Roermond. Zij zouden hun boot te water moeten laten of aan hun boot moeten werken. Verder zeiden Duitsers onderweg te zijn naar winkelcentra.

Boot
Een handhaver van de provincie die aan de grens stond, zei dat in een uur tijd al zestig Duitsers zijn doorgereden met het argument dat ze hun boot te water moesten laten. Veel Duitsers zeiden dat in hun land pas maandag veel zaken weer open gaan. Op zondag en deels op zaterdag steken traditioneel veel Duitsers de grens in Midden-Limburg over, omdat in eigen land de winkels dan gesloten zijn.

Geen controle
In Vlodrop stond zaterdagochtend geen marechaussee-controle aan de grens, met als gevolg dat Duitsers daar ongestoord doorreden. Met name de parkeerplaatsen van naburige tuincentra stonden vol auto's met witte kentekenplaten.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het bij Roermond weliswaar drukker dan normaal, maar is er over het algemeen sprake van een "lage verkeersintensiteit" langs de grens. De zegsman benadrukt dat er officieel geen inreisverbod is en de marechaussee mensen slechts kan verzoeken terug te keren. Hier wordt volgens hem in de helft van de gevallen gehoor aan gegeven.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen