Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange file van Duitsers door grenscontroles bij Roermond

Geplaatst opzaterdag 18 april 2020 - 15:33

Bij de grensovergang op de N280 bij Roermond stond zaterdag rond de middag een lange file met Duitsers als gevolg van controles door de marechaussee en handhavers van de provincie.

Die ontraadden mensen om door te rijden naar Nederland vanwege de coronacrisis.

Duitsers rijden door
Maar de meeste Duitsers sloegen dat advies in de wind en reden toch door. De marechaussee kan hen de toegang tot Nederland niet verbieden, hooguit ontmoedigen. Veel Duitsers zeiden dat ze een mail hebben gekregen van een havenmeester van een jachthaven in Roermond. Zij zouden hun boot te water moeten laten of aan hun boot moeten werken. Verder zeiden Duitsers onderweg te zijn naar winkelcentra.

Boot
Een handhaver van de provincie die aan de grens stond, zei dat in een uur tijd al zestig Duitsers zijn doorgereden met het argument dat ze hun boot te water moesten laten. Veel Duitsers zeiden dat in hun land pas maandag veel zaken weer open gaan. Op zondag en deels op zaterdag steken traditioneel veel Duitsers de grens in Midden-Limburg over, omdat in eigen land de winkels dan gesloten zijn.

Geen controle
In Vlodrop stond zaterdagochtend geen marechaussee-controle aan de grens, met als gevolg dat Duitsers daar ongestoord doorreden. Met name de parkeerplaatsen van naburige tuincentra stonden vol auto's met witte kentekenplaten.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het bij Roermond weliswaar drukker dan normaal, maar is er over het algemeen sprake van een "lage verkeersintensiteit" langs de grens. De zegsman benadrukt dat er officieel geen inreisverbod is en de marechaussee mensen slechts kan verzoeken terug te keren. Hier wordt volgens hem in de helft van de gevallen gehoor aan gegeven.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen