Overslaan en naar de inhoud gaan

Lange file van Duitsers door grenscontroles bij Roermond

Geplaatst opzaterdag 18 april 2020 - 15:33

Bij de grensovergang op de N280 bij Roermond stond zaterdag rond de middag een lange file met Duitsers als gevolg van controles door de marechaussee en handhavers van de provincie.

Die ontraadden mensen om door te rijden naar Nederland vanwege de coronacrisis.

Duitsers rijden door
Maar de meeste Duitsers sloegen dat advies in de wind en reden toch door. De marechaussee kan hen de toegang tot Nederland niet verbieden, hooguit ontmoedigen. Veel Duitsers zeiden dat ze een mail hebben gekregen van een havenmeester van een jachthaven in Roermond. Zij zouden hun boot te water moeten laten of aan hun boot moeten werken. Verder zeiden Duitsers onderweg te zijn naar winkelcentra.

Boot
Een handhaver van de provincie die aan de grens stond, zei dat in een uur tijd al zestig Duitsers zijn doorgereden met het argument dat ze hun boot te water moesten laten. Veel Duitsers zeiden dat in hun land pas maandag veel zaken weer open gaan. Op zondag en deels op zaterdag steken traditioneel veel Duitsers de grens in Midden-Limburg over, omdat in eigen land de winkels dan gesloten zijn.

Geen controle
In Vlodrop stond zaterdagochtend geen marechaussee-controle aan de grens, met als gevolg dat Duitsers daar ongestoord doorreden. Met name de parkeerplaatsen van naburige tuincentra stonden vol auto's met witte kentekenplaten.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee is het bij Roermond weliswaar drukker dan normaal, maar is er over het algemeen sprake van een "lage verkeersintensiteit" langs de grens. De zegsman benadrukt dat er officieel geen inreisverbod is en de marechaussee mensen slechts kan verzoeken terug te keren. Hier wordt volgens hem in de helft van de gevallen gehoor aan gegeven.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen