Video: TEFAF gaat dicht (11 mrt 2020)

Hoe het coronavirus Limburg binnensloop

Het coronavirus leek lang een ver-van-mijn-bed-show voor Limburg. Tot het virus eind februari plots vlak over de grens opdook in Selfkant. Anderhalve maand later is Limburg samen met Noord-Brabant de grootste brandhaard van het virus in Nederland. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een reconstructie.

Gangelt Sittard
Onderzoek Gangelt: veel minder mensen sterven door corona

In de Duitse gemeente Gangelt zijn veel minder mensen overleden aan corona dan werd verwacht. Uit een onderzoek blijkt dat 0,37 procent van de patiƫnten aan de ziekte is overleden. Het verwachte sterftecijfer voor Duitsland lag op 1,98 procent.

griep verkouden ziek op de bank snotterig (stock)
Coronapatiƫnt: 'Van een drukke agenda naar helemaal niets'

Petra Bonten uit Sittard is afgelopen donderdag positief getest op corona en zit in quarantaine. Net als de rest van het gezin: haar echtgenoot en drie kinderen.

Mondkapje coronavirus
Kind besmet: Limburgse vader met gezin in quarantaine

Een Limburgse vader zit met zijn gezin in thuisquarantaine in het Duitse Langbroich nu blijkt dat zijn kind besmet is geraakt met het coronavirus.

ANP-407320762
Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Coronavirus
Drie nieuwe coronagevallen in Duitse grensregio

Het coronavirus in de gemeente Gangelt, net over de grens bij Schinveld en Brunssum, breidt zich uit. In de Duitse grensgemeente zijn drie nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

Coronavirus
Tientallen mensen in Selfkant in quarantaine om coronavirus

De 65 kinderen van het kinderdagverblijf in Selfkant waar de vrouw werkte die met het coronavirus is besmet, moeten veertien dagen in quarantaine.

ANP-407320693
Burgemeester: 'Coronakoppel kwam regelmatig in Limburg'

Het met het coronavirus besmette koppel uit het Duitse grensplaatsje Langbroich kwam regelmatig in Limburg.

Mondkapje
GGD-arts: 'Nu allemaal mondkapjes dragen overdreven'

Nu een coronabesmetting vlak over de Duitse grens een feit is, hoeven we niet allemaal op grote schaal mondkapjes te gaan dragen.

stock Duitse ambulance Duitsland
Burgemeester: 'Slachtoffer komt uit dorpje Langbroich'

De Duitse 47-jarige man die besmet is met het coronavirus komt uit Langbroich, een dorpje in de Duitse gemeente Gangelt.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten