Video: TEFAF gaat dicht (11 mrt 2020)

Hoe het coronavirus Limburg binnensloop

Het coronavirus leek lang een ver-van-mijn-bed-show voor Limburg. Tot het virus eind februari plots vlak over de grens opdook in Selfkant. Anderhalve maand later is Limburg samen met Noord-Brabant de grootste brandhaard van het virus in Nederland. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een reconstructie.

Gangelt Sittard
Onderzoek Gangelt: veel minder mensen sterven door corona

In de Duitse gemeente Gangelt zijn veel minder mensen overleden aan corona dan werd verwacht. Uit een onderzoek blijkt dat 0,37 procent van de patiënten aan de ziekte is overleden. Het verwachte sterftecijfer voor Duitsland lag op 1,98 procent.

griep verkouden ziek op de bank snotterig (stock)
Coronapatiënt: 'Van een drukke agenda naar helemaal niets'

Petra Bonten uit Sittard is afgelopen donderdag positief getest op corona en zit in quarantaine. Net als de rest van het gezin: haar echtgenoot en drie kinderen.

Mondkapje coronavirus
Kind besmet: Limburgse vader met gezin in quarantaine

Een Limburgse vader zit met zijn gezin in thuisquarantaine in het Duitse Langbroich nu blijkt dat zijn kind besmet is geraakt met het coronavirus.

ANP-407320762
Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Coronavirus
Drie nieuwe coronagevallen in Duitse grensregio

Het coronavirus in de gemeente Gangelt, net over de grens bij Schinveld en Brunssum, breidt zich uit. In de Duitse grensgemeente zijn drie nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

Coronavirus
Tientallen mensen in Selfkant in quarantaine om coronavirus

De 65 kinderen van het kinderdagverblijf in Selfkant waar de vrouw werkte die met het coronavirus is besmet, moeten veertien dagen in quarantaine.

ANP-407320693
Burgemeester: 'Coronakoppel kwam regelmatig in Limburg'

Het met het coronavirus besmette koppel uit het Duitse grensplaatsje Langbroich kwam regelmatig in Limburg.

Mondkapje
GGD-arts: 'Nu allemaal mondkapjes dragen overdreven'

Nu een coronabesmetting vlak over de Duitse grens een feit is, hoeven we niet allemaal op grote schaal mondkapjes te gaan dragen.

stock Duitse ambulance Duitsland
Burgemeester: 'Slachtoffer komt uit dorpje Langbroich'

De Duitse 47-jarige man die besmet is met het coronavirus komt uit Langbroich, een dorpje in de Duitse gemeente Gangelt.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten