Video: TEFAF gaat dicht (11 mrt 2020)

Hoe het coronavirus Limburg binnensloop

Het coronavirus leek lang een ver-van-mijn-bed-show voor Limburg. Tot het virus eind februari plots vlak over de grens opdook in Selfkant. Anderhalve maand later is Limburg samen met Noord-Brabant de grootste brandhaard van het virus in Nederland. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een reconstructie.

Gangelt Sittard
Onderzoek Gangelt: veel minder mensen sterven door corona

In de Duitse gemeente Gangelt zijn veel minder mensen overleden aan corona dan werd verwacht. Uit een onderzoek blijkt dat 0,37 procent van de patiënten aan de ziekte is overleden. Het verwachte sterftecijfer voor Duitsland lag op 1,98 procent.

griep verkouden ziek op de bank snotterig (stock)
Coronapatiënt: 'Van een drukke agenda naar helemaal niets'

Petra Bonten uit Sittard is afgelopen donderdag positief getest op corona en zit in quarantaine. Net als de rest van het gezin: haar echtgenoot en drie kinderen.

Mondkapje coronavirus
Kind besmet: Limburgse vader met gezin in quarantaine

Een Limburgse vader zit met zijn gezin in thuisquarantaine in het Duitse Langbroich nu blijkt dat zijn kind besmet is geraakt met het coronavirus.

ANP-407320762
Honderden mensen Duitse grensregio in corona-quarantaine

In de regio Heinsberg moeten honderden mensen veertien dagen lang thuis in quarantaine verblijven.

Coronavirus
Drie nieuwe coronagevallen in Duitse grensregio

Het coronavirus in de gemeente Gangelt, net over de grens bij Schinveld en Brunssum, breidt zich uit. In de Duitse grensgemeente zijn drie nieuwe coronabesmettingen vastgesteld.

Coronavirus
Tientallen mensen in Selfkant in quarantaine om coronavirus

De 65 kinderen van het kinderdagverblijf in Selfkant waar de vrouw werkte die met het coronavirus is besmet, moeten veertien dagen in quarantaine.

ANP-407320693
Burgemeester: 'Coronakoppel kwam regelmatig in Limburg'

Het met het coronavirus besmette koppel uit het Duitse grensplaatsje Langbroich kwam regelmatig in Limburg.

Mondkapje
GGD-arts: 'Nu allemaal mondkapjes dragen overdreven'

Nu een coronabesmetting vlak over de Duitse grens een feit is, hoeven we niet allemaal op grote schaal mondkapjes te gaan dragen.

stock Duitse ambulance Duitsland
Burgemeester: 'Slachtoffer komt uit dorpje Langbroich'

De Duitse 47-jarige man die besmet is met het coronavirus komt uit Langbroich, een dorpje in de Duitse gemeente Gangelt.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV