Overslaan en naar de inhoud gaan

Landmacht ingezet bij natuurbrand Griendtsveen

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 18:26

De Koninklijke Landmacht wordt sinds dinsdagmiddag ingezet bij de Peelbrand die al ruim 24 uur woedt bij Griendtsveen.

Op maandag werd al de hulp van de luchtmacht ingeroepen. Die is met vier helikopters aan het blussen. Omdat er meer mankracht aan de grond nodig is, heeft de brandweer nu een beroep gedaan op de landmacht.

Stoplijn
Soldaten gaan, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de brandweer, een zogeheten 'stoplijn' maken in het gebied, ter hoogte van de Soeloop. Ze gebruiken daarvoor met machines om struikgewas en planten weg te halen, zodat de brand niet verder kan oprukken.

Ondoordringbaar gebied
Eerder is al een stoplijn gemaakt in het verlengde van de Eikenlaan in de Deurnsche Peel. Het gebied tussen beide stoplijnen is volgens de brandweer vrijwel ondoordringbaar en kan vrijwel niet geblust worden. Alleen met hulp van blushelikopters valt het vuur te bestrijden. De Chinooks van de luchtmacht kunnen blussen tot ongeveer 20.00 uur dinsdagavond. Daarna wordt het donker en is langere inzet niet mogelijk.

Boete
Het publiek wordt opgeroepen weg te blijven van de natuurbrand. De aanwezigheid van voetgangers hindert de blushelikopters bij het veilig vullen van de waterzakken waarmee wordt geblust. Mensen die zich niet houden aan de regels riskeren een boete van 390 euro, zo waarschuwt de gemeente Deurne.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zal de brand nog zeker de hele nacht duren en voor rook- en geuroverlast zorgen.

Lees ook: Brand Deurnese Peel niet onder controle: Chinook ingezet

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen