Overslaan en naar de inhoud gaan

Landmacht ingezet bij natuurbrand Griendtsveen

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 18:26

De Koninklijke Landmacht wordt sinds dinsdagmiddag ingezet bij de Peelbrand die al ruim 24 uur woedt bij Griendtsveen.

Op maandag werd al de hulp van de luchtmacht ingeroepen. Die is met vier helikopters aan het blussen. Omdat er meer mankracht aan de grond nodig is, heeft de brandweer nu een beroep gedaan op de landmacht.

Stoplijn
Soldaten gaan, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de brandweer, een zogeheten 'stoplijn' maken in het gebied, ter hoogte van de Soeloop. Ze gebruiken daarvoor met machines om struikgewas en planten weg te halen, zodat de brand niet verder kan oprukken.

Ondoordringbaar gebied
Eerder is al een stoplijn gemaakt in het verlengde van de Eikenlaan in de Deurnsche Peel. Het gebied tussen beide stoplijnen is volgens de brandweer vrijwel ondoordringbaar en kan vrijwel niet geblust worden. Alleen met hulp van blushelikopters valt het vuur te bestrijden. De Chinooks van de luchtmacht kunnen blussen tot ongeveer 20.00 uur dinsdagavond. Daarna wordt het donker en is langere inzet niet mogelijk.

Boete
Het publiek wordt opgeroepen weg te blijven van de natuurbrand. De aanwezigheid van voetgangers hindert de blushelikopters bij het veilig vullen van de waterzakken waarmee wordt geblust. Mensen die zich niet houden aan de regels riskeren een boete van 390 euro, zo waarschuwt de gemeente Deurne.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zal de brand nog zeker de hele nacht duren en voor rook- en geuroverlast zorgen.

Lees ook: Brand Deurnese Peel niet onder controle: Chinook ingezet

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen