Overslaan en naar de inhoud gaan

Landmacht ingezet bij natuurbrand Griendtsveen

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 18:26

De Koninklijke Landmacht wordt sinds dinsdagmiddag ingezet bij de Peelbrand die al ruim 24 uur woedt bij Griendtsveen.

Op maandag werd al de hulp van de luchtmacht ingeroepen. Die is met vier helikopters aan het blussen. Omdat er meer mankracht aan de grond nodig is, heeft de brandweer nu een beroep gedaan op de landmacht.

Stoplijn
Soldaten gaan, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de brandweer, een zogeheten 'stoplijn' maken in het gebied, ter hoogte van de Soeloop. Ze gebruiken daarvoor met machines om struikgewas en planten weg te halen, zodat de brand niet verder kan oprukken.

Ondoordringbaar gebied
Eerder is al een stoplijn gemaakt in het verlengde van de Eikenlaan in de Deurnsche Peel. Het gebied tussen beide stoplijnen is volgens de brandweer vrijwel ondoordringbaar en kan vrijwel niet geblust worden. Alleen met hulp van blushelikopters valt het vuur te bestrijden. De Chinooks van de luchtmacht kunnen blussen tot ongeveer 20.00 uur dinsdagavond. Daarna wordt het donker en is langere inzet niet mogelijk.

Boete
Het publiek wordt opgeroepen weg te blijven van de natuurbrand. De aanwezigheid van voetgangers hindert de blushelikopters bij het veilig vullen van de waterzakken waarmee wordt geblust. Mensen die zich niet houden aan de regels riskeren een boete van 390 euro, zo waarschuwt de gemeente Deurne.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zal de brand nog zeker de hele nacht duren en voor rook- en geuroverlast zorgen.

Lees ook: Brand Deurnese Peel niet onder controle: Chinook ingezet

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen