Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraafse pooier krijgt na negen jaar alsnog celstraf

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2020 - 11:47

Het prostitueren en huisvesten van twee Braziliaanse vrouwen heeft Ralph G. (46) uit Landgraaf negen jaar na dato een celstraf van één jaar opgeleverd. De helft daarvan is voorwaardelijk.

Ralph heeft al zes maanden in voorarrest doorgebracht en hoeft daarom niet meer terug naar de gevangenis.

Lees ook: Braziliaanse prostituees: 'Paspoort afgepakt, amper salaris'

Aan het werk
De veertiger had volgens de rechter moeten weten dat de vrouwen illegaal in het land waren. In plaats van daarnaar te handelen, gaf hij ze onderdak en zette hij ze aan het werk. Dat levert een veroordeling op voor mensensmokkel. Zelf heeft Ralph altijd ontkend dat hij überhaupt met Braziliaanse vrouwen werkte.

Lange adem
De zaak stamt uit 2011. Pas in januari 2013 kwam hij voor het eerst voor de rechter en ruim zes jaar later is er dus deze uitspraak. Dat had alles te maken met het horen van verschillende getuigen en het feit dat er personeelswisselingen waren binnen justitie.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen