Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraafse Kelly Regterschot naar Tweede Kamer

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 11:18

De VVD-fractie in de Tweede Kamer krijgt er een Limburgs kamerlid bij. Dinsdag wordt Kelly Regterschot uit Landgraaf geïnstalleerd als volksvertegenwoordiger.

Zij volgt Leendert de Lange op. Die vertrekt uit de Tweede Kamer omdat hij burgemeester van Wassenaar wordt. Daarmee komt het aantal Limburgers in de VVD-fractie (weer) op twee. Sinds eind maart 2015 zit Chantal Nijkerken uit Schinveld al voor de liberalen in de Kamer.

Wethouder
De 44-jarige Regterschot stopte in maart na twee jaar als directeur van IBA-Parkstad. IBA staat voor Internationale Bau Ausstellung en bestaat uit projecten die de (economische) structuur van Parkstad moeten versterken. Toen al was duidelijk dat Regterschot een kans maakte om op termijn Tweede-Kamerlid te worden. Van 2014 tot begin 2017 was ze wethouder in Landgraaf. Daar kwam een einde aan toen het college viel over de voorgenomen herindeling met Heerlen.

47e op de lijst
Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 stond Regterschot op de
47e plaats van de kandidatenlijst van de VVD. Doordat een aantal hoger geplaatste kandidaten in de regering zitten of inmiddels de Tweede Kamer hebben verlaten komt er nu een plaats vrij voor Regterschot. Eerder leek dat al twee keer het geval te zijn. Maar de nummer 45 van de lijst, Jeroen van Wijngaarden, die eerder 'nee' zei tegen een plaats in de Tweede Kamer, zei daar in februari van dit jaar wel 'ja' tegen toen een plek vacant was. Onlangs nam de afgetreden staatssecretaris Mark Harbers de plaats in van Malik Azmani, die onlangs als VVD-lijsttrekker in het Europees Parlement is gekozen.

De beëdiging van Kelly Regterschot vindt dinsdag om drie uur plaats. De VVD heeft 33 zetels in de Tweede Kamer.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen