Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraafse dammer uren opgesloten in Ivoriaans hotel

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 7:05

De Nederlandse ploeg op het WK dammen met daarin Jitse Slump uit Landgraaf, is in Ivoorkust urenlang opgesloten geweest in het hotel waar het WK wordt gespeeld en de deelnemers verblijven.

Aanleiding was een conflict over geld tussen het hotel en het Ivoriaanse ministerie van Sport.

Gewapende politie
Het ministerie zou de rekening van het hotel niet hebben betaald, waarna het hotel de spelers verbood het resort te verlaten. Volgens bestuurslid Harry Otten van de werelddamfederatie FMJD had het hotel 'gewapende politie opgeroepen en de poorten gesloten'. Hij sprak van een 'gijzeling' en 'een meer dan schandalige toestand.'

Ambassadeur
Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de Nederlandse ambassadeur in Ivoorkust contact heeft gezocht met het ministerie van Sport. Dat zei zich niet bewust te zijn geweest dat de hotelrekening niet was voldaan. Hotel en ministerie gingen daarop in overleg.

Naar huis
Na ruim 4,5 uur gingen de poorten weer open. Een Nederlandse arbiter kon daarop vertrekken naar de luchthaven. De rest van het team, drie spelers en de coach, vertrekt vrijdag naar huis. Slump werd uiteindelijk negende op het WK.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen