Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf zet streep door zonnepanelen-plan

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 15:58

Er komt geen zonnepanelenvlakte aan de Akerweg in Landgraaf. De gemeente geeft geen steun meer aan het plan.

Reden voor het intrekken van de steun is gebrek aan draagvlak in de omgeving.

27.000 panelen
Het plan van Kronos Solar was om op het landbouwgebied aan de Akerweg, tussen Waubach en Rimburg, een zonnecentrale van ongeveer 10 hectare aan te leggen. Daarop zouden zo'n 27.000 zonnepanelen worden geplaatst. Dat plan werd eind vorig jaar aan de gemeente voorgelegd. Die gemeente wilde meewerken aan het plan, mits er aan een aantal voorwaarden werd voldaan.

Geen draagvlak
Een van die eisen die de gemeente stelde, was draagvlak onder de bewoners. Uit een presentatie op 16 februari bleek daarvan weinig sprake. Vooral in Waubach en Rimburg bleek er veel weerstand. De gemeente heeft daarop besloten een streep te zetten door het plan.

Alternatief
Ondanks het afblazen van het zonnepark bij Waubach houdt de gemeente vast aan de ambities om in 2040 net als de overige Parkstadgemeenten energieneutraal te zijn. Om dit uiteindelijk toch voor elkaar te krijgen wil de gemeente met Kronos Solar en overige partijen in gesprek om te kijken waar in Landgraaf eventueel wel een zonnepark kan worden ingericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen