Overslaan en naar de inhoud gaan

'Landgraaf subjectief met informatie voor referendum'

Geplaatst opzondag 22 oktober 2017 - 16:42

De informatie die de gemeente Landgraaf verstrekt over het referendum van 22 november over de fusie met Heerlen is verre van objectief.

Dat stelde gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Verwonderd en verbaasd
"Ik ben, laat ik me voorzichtig uitdrukken, verwonderd en verbaasd over de advertenties die ik heb gezien. De strekking is: 'Vindt u ook dat Landgraaf zelfstandig moet blijven?' Dat is voor de overheid een rare vraag. Je moet informatie verstrekken waardoor inwoners een afgewogen oordeel kunnen geven,. Als je dit gaat
framen kun je beter geen referendum houden."

Sittard-Geleen
Koopmans is ook niet te spreken over het plan van Sittard-Geleen om buurdorpen te annexeren om 100.000+ gemeente te worden om op die manier extra rijksgeld te incasseren. "Het is zonneklaar: ik ga niet herindelen omdat een gemeente haar begroting niet op orde heeft. Dan moeten we gaten vullen van Mook tot Margraten en van Vaals tot Venray. Dat is onmogelijk én onwenselijk. Sittard-Geleen moet het tekort van 4 miljoen euro zelf oplossen."

Brunssum
Voorts heeft de gedeputeerde kritiek op de snelle benoeming van twee wethouders in Brunssum. De raad vond het niet nodig om eerst hun integriteit te toetsen. Ger
Koopmans: "Daar had je best een week mee kunnen wachten." Over de geschiktheid van wethouder Jo Palmen (BBB) zei hij: "Ik heb hem vaak dingen horen roepen waarvan ik dacht: dat moet je niet doen. Dat helpt niet om het wel en wee van de burgers van Brunssum te verbeteren. Het is niet mijn soort."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen