Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf met politie in gesprek na vonnis Pinkpopdrama

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 10:40

De gemeente Landgraaf wil het proces-verbaal inzien dat de politie heeft opgemaakt na afloop van het Pinkpopdrama in 2018.

Reden ervan is dat de rechter in het vonnis over het ongeluk, waarbij op 18 juni 2018 een dode en drie zwaargewonden vielen, aanhaalt dat de bebording ter plaatse destijds niet op orde was.

Te weinig verkeersborden
Het college van burgemeester en wethouders schrijft erover aan de gemeenteraad: "De politie heeft het ongeluk uitgebreid onderzocht. Er gold een tijdelijke maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar er stonden te weinig verkeersborden om dat mensen duidelijk te maken."

Taakstraf
De veroorzaker van het ongeval, de 37-jarige Danny S., is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Ook mag hij zes maanden niet rijden.

Lees ook: Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

Analyse
De rechter deed deze uitspraak op basis van zijn bevindingen in de VerkeersOngevallenAnalyse (VOA). Het college heeft die analyse nooit gezien en wil weten wat erin staat. De VOA was volgens het college in oktober 2018 gereed.

Schadevergoeding
Die informatie kan voor de gemeente relevant zijn, in geval van een schadevergoeding die slachtoffers en nabestaanden zouden kunnen eisen omdat de gemeente wellicht nalatig is geweest. Verder laat de gemeente weten het gesprek aan te gaan met de politie over de totstandkoming en de communicatie over het proces-verbaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten