Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf maakt zich op voor referendum over fusie

Geplaatst opwoensdag 22 november 2017 - 6:00

De inwoners van Landgraaf mogen zich woensdag in een referendum uitspreken over de voorgenomen fusie met Heerlen.

Het gaat om een raadplegend referendum. Landgravenaren krijgen de vraag voorgelegd of ze voor of tegen een samensmelting met Heerlen zijn.

Meer vragen
Ook zijn er twee optionele vragen geformuleerd. Zo wil de gemeente weten of de inwoners voor- of tegenstander zijn van een zelfstandige gemeente die intensief samenwerking zoekt met andere gemeenten. Ook wil Landgraaf weten of inwoners voor of tegen een herindeling zijn met meer gemeenten dan alleen Heerlen en Landgraaf. Mensen zijn niet verplicht om deze twee vragen te beantwoorden.

Op de site van de gemeente staan meer details over het referendum.

De uitslag van het referendum wordt naar verwachting rond 22:00 uur bekendgemaakt. L1 en 1Limburg doen daarvan uitgebreid verslag.

Foto: 1Limburg

Tik op de vingers
Onlangs kreeg het gemeentebestuur van Landgraaf een tik op de vingers voor partijdigheid rondom het referendum. Een onafhankelijke referendumcommissie stelde drie klagers die aan de bel trokken over eenzijdige en onjuiste informatie en oneerlijke behandeling van actiegroepen in het gelijk.

Advertentie
Eerder kreeg de gemeente ook al een waarschuwing voor een 'tendentieuze' advertentie in een lokale krant. Volgens de commissie stond er in de uiting van de gemeente een impliciete oproep om tegen de fusie met Heerlen te stemmen.

Lees ook: Landgraaf krijgt opnieuw veeg uit de pan over referendum

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen