Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf heeft nieuwe hoop op zelfstandigheid

Geplaatst opmaandag 18 september 2017 - 12:40

Landgraaf heeft nieuwe hoop om zelfstandig te blijven.

De gemeente heeft weer hoop na een brief met kritische vragen van minister Ronald Plasterk aan het provinciebestuur. In die brief vraagt de minister zich af waarom er geen andere gemeentes bij de fusie betrokken zijn en waarom de streefdatum van 1 januari 2019 zo hard is.

De gedwongen fusie met Heerlen was en is Landgraaf een doorn in het oog. Er is fel protest gevoerd om de fusieplannen van tafel te krijgen, maar dat heeft tot nu toe geen succes gehad.

Lees ook: Provincie besluit: fusie Landgraaf-Heerlen met Brunssum

Video: L1

Onder druk
Minister Plasterk zegt in de brief ook dat het 'lijkt of de zorgvuldigheid van het herindelingsproces onder druk is gekomen' omdat er te weinig tijd was voor het voeren van overleg en de val van het vorige college van Landgraaf.

Geen gelopen race
Wethouder Freed Janssen van Landgraaf trekt uit de brief de conclusie dat de herindeling met Heerlen zeker nog geen gelopen race is.
Hij verwacht dat de minister het voorstel uiteindelijk dan ook niet zal steunen. "Dan krijgen we de regie weer in eigen hand", aldus Janssen.

Geen reactie
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans wil geen commentaar geven op de brief van de minister. "
Wij zullen antwoord geven op de vragen van minister Plasterk", aldus Koopmans.

Het provinciebestuur moet uiterlijk 28 september antwoord geven op de vragen van de minister.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen