Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf heeft jongste CDA-fractievoorzitter (21)

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 20:08

Met zijn 21 jaar is Stijn Kropman de jongste fractievoorzitter van het CDA in Nederland.

Dat laat CDA Landgraaf weten.

Opvolgen
Kropman volgt Bart Smeets op die is benoemd tot wethouder in de gemeente Landgraaf. De jonge CDA'er is daarna naar voren geschoven als fractievoorzitter. "Ik dank mijn fractie voor het gestelde vertrouwen", reageert hij kort. "Ik zal me de komende jaren in mijn rol als fractievoorzitter in gaan zetten voor een gemeente waar het prettig wonen is en waar iedereen mee kan doen."

Voorkeursstemmen
De politicus werd vorig jaar al op 19-jarige leeftijd met voorkeursstemmen gekozen als raadslid. Daarmee was hij al jongste raadslid in de gemeente Landgraaf. Nu blijkt hij ook de jongste CDA-fractievoorzitter in de Nederlandse politiek te worden.

Neergesabeld
Kropman studeert rechten aan de Universiteit van Maastricht. Hij kwam eerder in het nieuws toen hij het idee lanceerde om een soort examen voor gemeenteraadsleden in te voeren. Dat ongrondwettelijke plan werd ook door zijn eigen CDA neergesabeld.

Lees ook: Plan voor 'raadslid-test' neergesabeld door eigen CDA

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen