Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf heeft jongste CDA-fractievoorzitter (21)

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 20:08

Met zijn 21 jaar is Stijn Kropman de jongste fractievoorzitter van het CDA in Nederland.

Dat laat CDA Landgraaf weten.

Opvolgen
Kropman volgt Bart Smeets op die is benoemd tot wethouder in de gemeente Landgraaf. De jonge CDA'er is daarna naar voren geschoven als fractievoorzitter. "Ik dank mijn fractie voor het gestelde vertrouwen", reageert hij kort. "Ik zal me de komende jaren in mijn rol als fractievoorzitter in gaan zetten voor een gemeente waar het prettig wonen is en waar iedereen mee kan doen."

Voorkeursstemmen
De politicus werd vorig jaar al op 19-jarige leeftijd met voorkeursstemmen gekozen als raadslid. Daarmee was hij al jongste raadslid in de gemeente Landgraaf. Nu blijkt hij ook de jongste CDA-fractievoorzitter in de Nederlandse politiek te worden.

Neergesabeld
Kropman studeert rechten aan de Universiteit van Maastricht. Hij kwam eerder in het nieuws toen hij het idee lanceerde om een soort examen voor gemeenteraadsleden in te voeren. Dat ongrondwettelijke plan werd ook door zijn eigen CDA neergesabeld.

Lees ook: Plan voor 'raadslid-test' neergesabeld door eigen CDA

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen