Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf heeft jongste CDA-fractievoorzitter (21)

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 20:08

Met zijn 21 jaar is Stijn Kropman de jongste fractievoorzitter van het CDA in Nederland.

Dat laat CDA Landgraaf weten.

Opvolgen
Kropman volgt Bart Smeets op die is benoemd tot wethouder in de gemeente Landgraaf. De jonge CDA'er is daarna naar voren geschoven als fractievoorzitter. "Ik dank mijn fractie voor het gestelde vertrouwen", reageert hij kort. "Ik zal me de komende jaren in mijn rol als fractievoorzitter in gaan zetten voor een gemeente waar het prettig wonen is en waar iedereen mee kan doen."

Voorkeursstemmen
De politicus werd vorig jaar al op 19-jarige leeftijd met voorkeursstemmen gekozen als raadslid. Daarmee was hij al jongste raadslid in de gemeente Landgraaf. Nu blijkt hij ook de jongste CDA-fractievoorzitter in de Nederlandse politiek te worden.

Neergesabeld
Kropman studeert rechten aan de Universiteit van Maastricht. Hij kwam eerder in het nieuws toen hij het idee lanceerde om een soort examen voor gemeenteraadsleden in te voeren. Dat ongrondwettelijke plan werd ook door zijn eigen CDA neergesabeld.

Lees ook: Plan voor 'raadslid-test' neergesabeld door eigen CDA

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen