Overslaan en naar de inhoud gaan

Landgraaf gaat lobbyen voor garantie Pinkpop

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 13:15

Als het aan de gemeente Landgraaf ligt, gaat Pinkpop deze zomer gewoon door.

De gemeente gaat in Den Haag lobbyen zodat Pinkpop ook kan rekenen op het garantiefonds voor evenementen. Daarnaast staat Landgraaf open voor een alternatieve festivaldatum.

Fonds
Dat fonds is door de Rijksoverheid in het leven geroepen zodat de organisatie van evenementen al kan beginnen, zonder risico te lopen op een grote verliespost als het evenement op het laatste moment moet worden afgeblazen. Het garantiefonds geldt voor evenementen die na 1 juli op de agenda staan. Pinkpop 2021 staat gepland voor 18, 19 en 20 juni.

300 miljoen euro
"We hopen dat het festival door kan gaan als Pinkpop van het garantiefonds gebruik kan maken", zegt wethouder Freed Janssen van Landgraaf. Voor het garantiefonds heeft het kabinet 300 miljoen euro uitgetrokken.

Lees ook: 'Doorgaan Pinkpop 2021 zeer onwaarschijnlijk'

Geen inkomsten
Als het festival dit jaar wordt afgelast heeft dat volgens de gemeente grote financiële gevolgen voor de regio Parkstad. Uit eerdere berekeningen is gebleken dat de regio zo'n 12 miljoen euro verdient aan het festival. Nu dat Pinkpop mogelijk van de lijst wordt geschrapt loopt Parkstad grote inkomsten mis.

Meewerken
De organisatie heeft nog de optie om het popfestival te verplaatsen. Hier is volgens de gemeente nog geen vergunning voor aangevraagd. Mocht dat aan de orde komen dan is de gemeente bereid om mee te werken.

Lees ook: 'Snel garantiefonds, anders risico te groot voor Pinkpop'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen