Gaslek Broekhuizenstraat Landgraaf (2 dec 2020)

Woningen ontruimd vanwege gaslek in Landgraaf

De bewoners van zeven woningen in Landgraaf zijn woensdagmiddag geëvacueerd na het ontstaan van een gaslek.

Coronavirus, bloedafname, buisje bloed, test, laboratorium (stock)
Bioplastics verdrievoudigt productie corona-testmateriaal

Het Landgraafse bedrijf Bioplastics verdrievoudigt de productie van kunststof hulpmiddelen voor medisch onderzoek. Dat gebeurt door de capaciteit van de machines verder te vergroten.

Gevangene arrestatie crimineel handboeien stock
'Kwezel' vrijgesproken van brute gijzeling en afpersing

Kevin B. (39), alias Kwezel, is definitief een vrij man. Justitie eiste vier jaar cel voor betrokkenheid bij een brute gijzeling en afpersing in Landgraaf, maar de rechter ziet daarvoor te weinig bewijs.

Gijzeling ontvoering folteren foltering handen vastgebonden stock
Penoze in Parkstad: duo gefolterd vanwege gestolen drugs

De rechter geeft donderdag een klap op een Landgraafs drugsdrama. Hij beslist of Bolle (32, Salah L.) en Kwezel (39, Kevin B.) gestraft worden voor ontvoering en het op brute wijze afpersen van twee personen.

coronatesten
'Ministerie negeert Limburgs corona-testmateriaal'

Er is bij de Nederlandse coronatestlaboratoria te weinig plastic wegwerpmateriaal om straks aan de vraag voor 100.000 dagelijkse tests te voldoen, terwijl die plastic materialen met miljoenen tegelijk in Landgraaf worden gemaakt.

Worstelaar Jessica Blaszka
Worstelaarster Blaszka focust op Olympische kwalificatie

Worstelaarster Jessica Blaszka hoopt op tijd fit te zijn voor de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Tokio. Ze herstelt op dit moment van een operatie aan haar scheenbeen.

Pinkpop 2019 Wesley van Bree
Grote onzekerheid bij festivalorganisaties voor volgend jaar

Kunnen we volgend jaar weer massaal optredens en festivals bezoeken? Limburgse festivalorganisaties houden de ontwikkelingen rondom coronavaccins nauwlettend in de gaten. Achter de schermen werken ze aan de edities voor 2021, maar onzekerheid blijft troef.

IMG_1871
Wielrenner Stijn Daemen gaat samenwerken met Aike Visbeek

Nederlands kampioen bij de beloften Stijn Daemen gaat komend seizoen samenwerken met Aike Visbeek. Het doel is het binnenhalen van een profcontract voor Daemen.

handboeien
Verdachten ernstige mishandeling Buitenring vrijgelaten

De drie mannen die verdacht worden van zware mishandeling van een man tijdens een verkeersruzie in Nuth, zijn vrijgelaten.

handboeien verdacht aanhouding
Tweede aanhouding voor zware mishandeling in Nuth

Een 19-jarige man uit Landgraaf is donderdagavond opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een man tijdens een verkeersruzie in Nuth.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten