Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke herdenking verkeersslachtoffers in Weert

Geplaatst opzondag 15 november 2015 - 10:10

De Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) staat zondag met een landelijke herdenking in Weert stil bij de mensen die het slachtoffer zijn geworden van verkeersongevallen.

Het is de twintigste keer dat de bijeenkomst wordt gehouden. De herdenking wordt elk jaar op een andere plek gehouden. Zondagmiddag komen nabestaanden, slachtoffers en andere betrokkenen samen in de Paterskerk in Weert.

Verkeersdoden
Het totale aantal verkeersdoden bleef in 2014 met 570 mensen gelijk ten opzichte van 2013. Het kabinet streeft ernaar om dit aantal in 2020 naar maximaal 500 te laten dalen. De VVS meent dat de regering de lat hoger moet leggen. "Naar onze mening is het streven van het kabinet een te weinig ambitieus doel."

Zwartboek
Om de politiek van de urgentie te doordringen, heeft de organisatie in het kader van het twintigjarig bestaan een zwartboek opgesteld dat op 24 november aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Hierin wordt volgens de VVS teruggekeken op "20 jaar problematiek voor verkeersslachtoffers" en "helaas nog steeds geldende misstanden voor verkeersslachtoffers".

Lees ook: Aantal verkeersdoden in Limburg gedaald

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Afscheid verongelukte VVV-speler in De Koel
Scooterrijdster overleden na ongeval in Weert
Auto tegen boom op A2 bij Maarheeze, bestuurder overleden
Stramproyse verongelukt in Eindhoven, moeder zwaargewond
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen