Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijk loket voor mijnschade in juli van start

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2020 - 6:21

Mensen die vermoeden dat hun woning mijnschade heeft, kunnen zich vanaf 1 juli wenden tot de Commissie Mijnbouwschade.

Door het instellen van deze commissie komt er één landelijk loket waar mensen zich kunnen melden die schade hebben door mijnbouw.

Laagdrempelig
Het uitgangspunt van de commissie is volgens de Rijksoverheid dat de schadeafhandeling 'laagdrempelig' is. De commissie neemt vervolgens de bewijslast over van de melder.

Andere schades
Ook mogelijke schades door gaswinning mogen vanaf 1 juli worden gemeld bij de commissie. De verwachting is dat binnen afzienbare tijd ook schades ten gevolge van zoutwinning kunnen worden gemeld. De gesprekken met de aardwarmsector (geothermie) zijn in volle gang.

Niet verjaard
De Raad van State oordeelde begin april dat mijnschade in Limburg niet was verjaard. Het hoogste rechtsorgaan stelde daarmee de Provincie Limburg en een aantal gedupeerden in het gelijk.

Lees ook: Oordeel Raad van State: Mijnschade niet verjaard

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen