Overslaan en naar de inhoud gaan

Landbouw verliest terrein in Limburg

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 20:18

Het aantal hectare agrarische grond in Limburg neemt steeds verder af. In de periode 2015 had 129.331 hectare grond een landbouwbestemming. Dat is 826 hectare minder dan in 2012.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Agrarische grond
Heel Limburg heeft een oppervlakte van 220.951 hectare. Ruim de helft daarvan is nog steeds landbouwgrond. Maar in de afgelopen drie jaar nam het aandeel wel af.

Andere bestemming
De landbouwgrond maakte plaats voor gebieden met een natuur- en recreatiebestemming. Die gebieden namen met 200 hectare toe. Ook werd 270 hectare grond bebouwd. Vooral bedrijventerreinen namen meer ruimte in. Hier was sprake van een toename van 176 hectare. Een kleine 19.942 hectare was in 2015 bebouwd met woningen. Dat is een toename van 62 hectare.

Landelijke trend
Ook landelijk nam het aantal hectare agrarische grond af, zo blijkt uit het onderzoek. Elke twee tot drie jaar onderzoekt het Centraal Bureau voor de Statistiek het bodemgebruik in Nederland. Het CBS doet dat met behulp van onder andere luchtfoto’s en kaarten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen