Overslaan en naar de inhoud gaan

Landbouw verliest terrein in Limburg

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 20:18

Het aantal hectare agrarische grond in Limburg neemt steeds verder af. In de periode 2015 had 129.331 hectare grond een landbouwbestemming. Dat is 826 hectare minder dan in 2012.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Agrarische grond
Heel Limburg heeft een oppervlakte van 220.951 hectare. Ruim de helft daarvan is nog steeds landbouwgrond. Maar in de afgelopen drie jaar nam het aandeel wel af.

Andere bestemming
De landbouwgrond maakte plaats voor gebieden met een natuur- en recreatiebestemming. Die gebieden namen met 200 hectare toe. Ook werd 270 hectare grond bebouwd. Vooral bedrijventerreinen namen meer ruimte in. Hier was sprake van een toename van 176 hectare. Een kleine 19.942 hectare was in 2015 bebouwd met woningen. Dat is een toename van 62 hectare.

Landelijke trend
Ook landelijk nam het aantal hectare agrarische grond af, zo blijkt uit het onderzoek. Elke twee tot drie jaar onderzoekt het Centraal Bureau voor de Statistiek het bodemgebruik in Nederland. Het CBS doet dat met behulp van onder andere luchtfoto’s en kaarten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen