Veestapel halveren voorstel D66 proefballon LLTB (9 sep 2019)

LLTB verbijsterd: 'Ze ontnemen gewoon je bestaansrecht'

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is met stomheid geslagen na het advies om vergunningen van boeren die in de buurt van natuurgebieden te veel stikstof uitstoten, in te trekken.

Stil wijndruif viognier apostelhoeve (17 sep 2020)
Medailleregen voor wijndomein Sint Martinus

Wijndomein Sint Martinus in Vijlen heeft acht gouden medailles binnen weten te halen in de Wijnkeuring van de Lage Landen.

Brand Ospel 6 sep 2021
Stalbrand Ospel in de kiem gesmoord

Door snel ingrijpen in een stal in Ospel is maandagmiddag een grote vlammenzee voorkomen.

Koeien nacht stieren
Kudde stieren losgebroken in Kerkrade

Een kudde van ongeveer 10 stieren is in de nacht van zaterdag op zondag losgebroken in Kerkrade.

Fruitboerderik Gortz
Limburgse telers zien brood in zacht fruit-toerisme

Noord-Limburgse telers van zacht fruit willen hun producten ook steeds meer inzetten als toeristische activiteit of voor dagrecreatie.

Melderslo - 24 aug 2021
Honderden dode varkens in stal na uitvallen ventilatie

In een varkensstal aan de Broekhuizerdijk in Melderslo zijn honderden dode varkens gevonden. De luchtwasser van de stal is uitgevallen waardoor de dieren gestikt zijn.

ANP-435078971
Toch compensatie voor alle boeren na waterschade Limburg

Boeren die buiten de huidige waterschaderegelingen van de overheid voor de wateroverlast in Limburg vallen, krijgen alsnog een tegemoetkoming voor de geleden schade.

ANP-434117135
Ruim 200 boeren dreigen vergoeding waterschade mis te lopen

Meer dan tweehonderd boeren hebben vorige maand wel schade geleden van de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant, maar dreigen buiten de boot te vallen als het gaat om een vergoeding van de overheid.

Kasteel Daelenbroeck (17 jul 2021)
Verzekeraars: schade Limburg veelvoud van 10 miljoen euro

De totale verzekerde schade door wateroverlast in Limburg is "een veelvoud van tien miljoen euro".

Landbouw
Minister bezoekt rampgebied: 'Schade honderden miljoenen'

De schade voor land- en tuinbouw die is veroorzaakt door wateroverlast bedraagt naar schatting honderden miljoenen. Dat zei Léon Faassen, voorzitter van de LLTB, maandag tijdens een bezoek van minister Carola Schouten aan Limburg.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten