Zoete aardappel in Limburg (15 sept 2020)

Limburgse zoete aardappel concurrent voor asperge?

Zoete aardappel lijkt geen typisch Limburgse groente, maar daar zou door de klimaatverandering wel eens verandering in kunnen komen.

Aardappeldiefstal_HD (14 sep 2020)
Dieven stelen 3000 kilo aardappelen: 'Heel wat schade'

Op een perceel van een landbouwer in Berg en Terblijt hebben dieven een grote hoeveelheid aardappelen gestolen. Volgens de boer gaat het om ongeveer 3000 kilogram.

boeren geven les
LLTB start campagne verkeersveiligheid tractoren

Meer boerenverstand in het verkeer. Dat zou volgens de Limburgse land- en tuinbouwbond LLTB helemaal niet verkeerd zijn. Daarom start de boerenorganisatie in Eijsden-Margraten een nieuwe verkeerscampagne.

Minister Schouten van ANP (OPNIEUW AANKOPEN!!)
Video: 'Harde boodschap dat nertsenfokkerijen dicht moeten'

Het is een harde boodschap dat alle nertsenbedrijven eerder dicht moeten. Dat zegt minister Carola Schouten van Landbouw.

Dieseldiefstal
Dieselwacht LLTB gestopt: aantal meldingen fors gedaald

De speciale dieselwacht van de Limburgse Land- en Tuinbouw (LLTB) stopt voorlopig, omdat het aantal meldingen van dieseldiefstal de laatste tijd fors gedaald is.

Tasty Tom
Tomatenkoning Ton Janssen koninklijk onderscheiden

Ton Janssen uit Venlo, bekend van de Tasty Tom-tomaten, is zondag benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Droogte dorre mais
Gortdroog Kelpen-Oler opgelucht door einde hittegolf

Hoewel de warmte voor vakantievierders in eigen land wel lekker is, wordt door sommigen het einde van de hittegolf verwelkomd.

Veevoer koe rund rundveehouderij melkvee
Limburgse veeboeren blij na intrekken stikstofmaatregel

De Limburgse rundveehouders zijn opgelucht dat landbouwminister Carola Schouten de omstreden veevoermaatregel heeft ingetrokken.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Wederom coronavirus bij nertsenfokker Ven-Zelderheide

Bij een nertsenfokker in Ven-Zelderheide zijn coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdag.

Dieseldiefstal
Dieselwacht op jacht naar dieseldieven

In het buitengebied van Montfort, Leudal en Peel en Maas rijden een week lang beveiligingsauto's op zoek naar dieven van diesel. De zogenoemde dieselwacht is een maatregel naar aanleiding van veel dieseldiefstallen in die regio's.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten