Huntington

Ziekte van Huntington: 'Veel onbegrip door onbekendheid'

De ziekte van Huntington is een zeldzame hersenaandoening, waarbij de klachten steeds erger worden en de dood onvermijdelijk is. Door de onbekendheid van de ziekte is er ook veel onbegrip. Om dat te veranderen heeft vacatureplatform Zorgnet Limburg een documentaire gemaakt over de erfelijke ziekte.

Eerste prik vaccinatielocatie Blerick (15 jan 2021)
Toch wijkzorgmedewerkers in de rij voor vaccin

Onder de zorgmedewerkers die vrijdag een vaccinatie halen bij het kazerneterrein in Blerick, zijn ook zorgpersoneelsleden uit de wijkzorg.

De geëvacueerde ouderen gaan vanuit Weert weer terug naar hun zorghuis in Liessel
Geëvacueerde ouderen in Land van Horne weer naar huis

De 24 ouderen die maandagavond werden geëvacueerd vanwege de natuurbrand in De Peel keren vrijdagmiddag vanaf hun logeeradres in Weert terug naar zorghuis Wellenshof in Liessel.

Rode cijfers: nabetaling zorg kost miljoenen

Verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg kunnen dankzij een nieuwe cao rekenen op een nabetaling van veelal duizenden euro’s omdat ze onregelmatig werken.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten