Edit - Lancaster in 2000 onderdelen bij Oorlogsmuseum Overloon (05-05-2021)

Legpuzzel op ware grootte wordt bommenwerper uit WO II

Het Oorlogsmuseum Overloon begint een enorme puzzel te leggen. Een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog is in tweeduizend stukken afgeleverd.

Vernieling oorlogsmonument Bergen 12 jan 2021
Oorlogsmonument Nieuw-Bergen vernield

Het informatiebord bij een monument voor een in de Tweede Wereldoorlog neergestorte Britse bommenwerper in Nieuw-Bergen is ten prooi gevallen aan vandalen.

Geen herdenkingsvlucht Lancaster op Dodenherdenking

De herdenkingsvlucht van een antieke Lancaster-bommenwerper boven Limburg op Dodenherdenking gaat dit jaar niet door.

Overlevende vliegtuigcrash Meerlo 1944 overleden

De enige overlevende van een Britse bommenwerper die in 1944 in Meerlo neerstortte, is in Engeland op 96-jarige leeftijd overleden.

Oorlogsmonument Grashoek voor derde keer vernield

Het oorlogsmonument in Grashoek, dat herinnert aan een neergestorte Britse bommenwerper, is voor de derde keer in anderhalf jaar tijd vernield.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten